Diverse werkzaamheden aan het spoor aankomende weken

De aankomende weken zijn er diverse werkzaamheden aan het spoor rond Gouda en hierdoor kunnen reistijden langer zijn, kan er sprake van busvervoer in plaats van de trein of overstappen via aan aparte route. De NS is druk bezig met de spoorvernieuwing rond Gouda. 

in de nacht van zondag 14 op maandag 15 oktober van 00.30 tot 06.00 uur rijden er geen treinen maar bussen tussen Rotterdam Alexander voor de laatste trein. In de ochtend zal de eerste trein pas na 06:00 vertrekken in beide richtingen.

Tijdens de herfstvakantie van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober rijden er geen spitstreinen. De dienstregeling is aangepast tussen Rotterdam Centraal (en Den Haag Centraal) en Woerden. Reizigers in de richting Utrecht kunnen op Woerden overstappen op een stopbus of via Breukelen reizen en daar overstappen op de stoptrein naar Rhenen die dan weer stopt op Utrecht Centraal. De vertraging is tussen 15 en 45 minuten. Het advies is om vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen.