Oudheidkamer Het Weeshuis, Moordrecht: Kijken, draaien & kiezen

Op zaterdag 13 oktober is de Oudheidkamer “Het Weeshuis” in Moordrecht weer open  van  13.30 tot 16.30 uur . Naast de vaste tentoonstelling “Sport in Moordrecht”, met onder andere (jeugd-)voetbalschoenen van Memphis Depay en voorwerpen van diverse sportverenigingen, is deze maand ook aandacht voor onze depotcollectie en nieuwe aanwinsten.

Cora Schensema trots op de kicksen van haar zoon Memphis Depay

Niet alleen kan men voorwerpen bekijken, er zijn ook tientallen fotoboeken van, onder andere de voetbalvereniging, in te zien en bij de touwbaan kan men o.l.v. Bert Bouthoorn een touwtje draaien.


Bert Bouthoorn geeft uitleg over de touwbaan

Men kan er ook voor kiezen het boek “Moordrecht van Toen” ter plekke te kopen (€ 12,50) . Zo kan men thuis nog meer lezen over de geschiedenis van Moordrecht.  De oudheidskamer is te vinden aan het Westeinde 1 in Moordrecht. De ingang van de oudheidskamer is aan de achterkant, de toegang is gratis.