8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Succesvolle trilogie voor Boef in de Wijk in Zuidplas en Waddinxveen (video)

In navolging van de vrijwilligers van de buurtpreventie in Zevenhuizen die het Boef in de Wijk spel twee jaar geleden in Zevenhuizen introduceerden, is het inmiddels bekende boevenvangspel ook voor het eerst in Waddinxveen en Nieuwerkerk aan den IJssel georganiseerd.

Nadat op 27 september in Zevenhuizen voor de tweede keer Boef in de Wijk werd uitgevoerd,  was op maandag 8 oktober Waddinxveen voor de eerste keer aan de beurt,  in een samenwerking tussen het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid), het politieteam Waddinxveen- Zuidplas, buurtpreventie Waddinxveen, de gemeente Waddinxveen en hun bikers. Het is bij het spel de bedoeling dat burgers, aan de hand van tips die zij via social media doorkrijgen van de organisatie, op zoek gaan naar een boef die zich ergens in een wijk ophoudt. De eerste persoon die de boef aantreft en hem aanspreekt met “bent u de boef in de Wijk”, krijgt van de ontmaskerde boef een voucher waarmee hij of zij na afloop een leuke prijs op kan halen. Het spel werd speciaal deze week hier geïntroduceerd in het kader van de jaarlijkse “Week van de Veiligheid”, die deze week is.  Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis van Waddinxveen gaf om zes uur het startsein aan de flinke menigte die op het spel af was gekomen.  Nadat per twitter en facebook de eerste aanwijzingen gegeven waren, gingen tientallen mensen op boevenjacht in de wijk Zuidplas.

Al snel werd de eerste boef ontmaskert en kon hij aangehouden worden door de politie. Ook naar de overige drie boeven werd de uren daarop actief gezocht zodat ook zij snel aangehouden konden worden. Na afloop ontvingen de prijswinnaars onder andere een waardebon voor een veiligheidsscan van de eigen woning, een taart (de zogenaamde hetertaart) en voor de jeugdige deelnemers waren en bioscoopbonnen.

Op woensdag 10 oktober was Nieuwerkerk aan den IJssel aan de beurt om boeven te vangen. Ook hier was de CCV weer de organisator, dit keer in samenwerking met de gemeente Zuidplas, de gemeentelijke bikers, de politie van team Waddinxveen-Zuidplas en de buurtapp van Nieuwerkerk.

In de wijk Zuidplas ging een grote groep inwoners rond half zeven op pad om boeven te zoeken nadat hier het startsein was gegeven door wethouder Jan Hordijk. Opvallend was, dat ook enkele bewoners uit Waddinxveen deelnamen aan de zoektocht, nadat ze eerder bij het spel in Waddinxveen de smaak te pakken hadden gekregen.  Ook in Nieuwerkerk werd fanatiek gespeurd naar verdachte personen en duurde het niet lang voor de eerste verdachte opgepakt kon worden.  Anderhalf uur later waren alle boeven opgepakt en afgevoerd en konden de winnaars ook hier hun prijzen ophalen bij de organisatie. Ook hier ontving men weer een waardebon en een taart, speciaal gemaakt voor dit event. Bovendien kregen alle deelnemende kinderen een mooie boef-sleutelhanger mee naar huis.

Zowel in Zevenhuizen, waar het spel al voor de tweede keer werd gespeeld, als in Waddinxveen en Nieuwerkerk aan Den IJssel, werd door alle deelnemers fanatiek gezocht in de aangewezen gebieden. Sommige deelnemers hadden zelfs complete tactieken ontwikkeld om maar als eerst de boef aan te kunnen spreken. Ook konden bewoners nu eens heel laagdrempelig kennismaken met de wijkagenten van hun woongebied, die uiteraard ook aanwezig waren.  Al met al een succesvolle triologie voor Boef in de Wijk in de regio, die, in ieder geval volgens de deelnemers, zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Bekijk hier de video de we maakten bij de Zevenhuizense editie:

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg