8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Middelweg in Moordrecht voor 2 weken dicht tijdens reconstructie

Vanaf maandag 15 oktober is de Middelweg in Moordrecht voor 2 weken afgesloten voor een grote reconstructie. Het naastgelegen fietspad is wel open maar de doorsteek naar de wethouder Visweg is afgesloten.  Tegelijkertijd zal ook de reconstructie van het deel aan het Oosteinde tussen de recreatiewoningen en de Oostpolderweg starten.  Deze reconstructie gaat een aantal maanden duren. 

De Middelweg is in slechte kwaliteit en daarom is er gekozen om de weg geheel af te sluiten.  De werkzaamheden gaan dag en nacht door. De planning valt deels in de herfstvakantie waardoor de gemeente Zuidplas hoopt dat de overlast beperkt blijft voor de inwoners van het dorp.  Er is een omleidingsroute ingesteld vanaf de provinciale weg N207 en de Schielandse Hoge Zeedijk oost, zoals op onderstaand kaartje :

Omleidingsroute Moordrecht

De VVD had eerder al vragen gesteld over het tijdstip van uitvoering en stelde voor om het in de kerstvakantie uit te voeren. Dat is niet mogelijk omdat bij vorst er geen asfalt gelegd kan worden en die kans bestaat wel in de kerstvakantie. Op Twitter liet VVD raadslid Leendert Karreman weten blij te zijn dat het nu in de herfstvakantie wordt uitgevoerd. 

Kleine afsluiting bij doorsteek naar Wethouder Visweg met grote omleiding

Het Oosteinde onderlangs gaat ook op de schop, echter dit project gaat van 19 oktober tot 4 december duren en in meerdere fasen uitgevoerd. Hierdoor blijven de bedrijven en woningen bereikbaar tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. De werkzaamheden gaan plaatsvinden tussen het Oosteinde en de recreatiewoningen op de rijbaan. Of het fietspad in het eerste deel afgesloten gaat worden is niet bekend, de vraag staat uit bij de gemeente Zuidplas.

Meer informatie staat op de pagina van de gemeente Zuidplas

Advertentie