8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Dorpsnaam naast gemeentenaam op officiële documenten van gemeente in 2019

De gemeente Zuidplas gaat in het vervolg op officiële documenten, zoals een overlijdensakte, zowel de dorpsnaam (zoals bijvoorbeeld Nieuwerkerk aan den IJssel of Zevenhuizen) als ook de gemeentenaam Zuidplas neerzetten vanaf 2019 als Centric als softwareleverancier de aanpassing heeft gemaakt. Dit besluit is te lezen in een informatienota aan de gemeenteraad die afgelopen week werd verstuurd.

De aanpassing van gemeentenaam met de woonplaatsnaam in de akten van de burgerlijke stand zal er toe bijdragen dat het dorpse karakter versterkt wordt

college van B&W Zuidplas

Zowel het CDA als ook de PvdA/Groenlinks hadden hier aandacht voor gevraagd. Het CDA vroeg dit via de extra verrijking van het collegeprogramma, de PvdA/GroenLinks had hier, zonder persaandacht, schriftelijke vragen over gesteld. De zaak kwam aan het rollen toen een inwoner zich beklaagde via een brief aan de gemeenteraad dat op de overlijdensakte van diens partner de plaats van overlijden Zuidplas werd genoemd.  Uiteindelijk kreeg de inwoner wel een akte met de dorpsnaam maar die had geen juridische geldigheid.  Daarom zijn beide partijen in actie gekomen.

Advertentie