8.5 C
New York
vrijdag 5 juni 2020

Sax and the City in St. Josephkerk

Op 3 november 2018 speelt het Symfonie Orkest Midden Holland in de St. Josephkerk te Nieuwerkerk aan den IJssel samen met het saxofoonkwartet Met Maten de voorstelling Sax and the City. 

Ghislain Bellefroid, dirigent van Symfonie Orkest Midden Holland: “Saxofoon en symfonieorkest is een wel heel aparte combinatie: de saxofoon heeft slechts sporadisch een plekje weten te bemachtigen in het orkestrepertoire. Dit zullen we laten horen met de Arlesienne suites van Bizet. Daarnaast spelen we het Concerto in C van Cimarosa (oorspronkelijk voor hobo), maar dan met de sopraansaxofoon als solist”.

Saxofoonkwartet Met Maten kijkt, evenals het orkest, uit naar deze samenwerking. Zij spelen al vele jaren met het heel veel plezier en zoeken bijzondere samenwerkingen om dit met anderen te delen. Nieuwe voorzitter Louwrens Dijkstra van het orkest: “Ook de rest van de avond belooft gevarieerd te worden met werken van o.a. Caplet, Elgar en Piazolla. Kortom, en afwisselend concert, waar wij u graag ontmoeten”.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 3 november 2018 in de St. Josephkerk, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk aan den IJssel. De aanvangstijd is 20.15 uur. Via de site van het orkest  kunt u kaarten à € 12,50 voor het concert bestellen (kinderen tot 12 jaar € 7,50). Aan de deur zijn de kaarten € 15,00.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
479VolgersVolg