8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Grote waardering voor Piet Molenaar bij afscheid van Veilig Verkeer Nederland

Na 11 jaar heeft Piet Molenaar op 19 oktober officieel afscheid genomen van het bestuur van Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas. Tijdens deze bijeenkomst kwamen veel relaties, waaronder de burgemeester en drie wethouders, Piet bedanken voor het vele goede werk dat hij in deze lange periode heeft verzet. Dat startte in 2007 toen hij noodgedwongen zijn autorijschool door ziekte op moest zeggen. Maar bij de pakken neerzitten deed Piet niet. Hij stond toen aan de basis van de oprichting van de afdeling Veilig Verkeer Nederland in Nieuwerkerk aan den IJssel die later overging in VVN Zuidplas voor ook de andere dorpen.

Omdat hij zich ook wel eens stoorde het ontwerp van de openbare ruimte voor mensen in een scootmobiel, liet Molenaar vervolgens de wethouders Hazelebach, Muller en Hordijk een rondje door het dorp rijden in een scootmobiel en liet ze de soms onhandige opritjes, stoepjes en overgangingen op stoepen zien. Tijdens de laatste verkiezingscampagne was de aftrap ook in rolstoelen en scootmobielen, waarmee diverse (kandidaat) raadsleden door Moordrecht mochten rijden. Burgemeester Kats haalde dit ook nog een keer aan en vertelde ook hoe makkelijk Piet de staatssecretaris Van Ark wist te strikken om een instructie DVD te maken.

Molenaar kreeg uit de handen van Burgemeester Kats een oorkonde van waardering en erkentelijkheid met ondertekening van de Gemeente Zuidplas, VVD Zuidplas, VVN Zuidplas, politie Waddinxveen – Zuidplas en Platform Gehandicapten Zuidplas. Wethouder Hordijk dankte hem ook namens de VVD Zuidplas voor alle keren dat hij het programma weer vol kwam maken met bijdragen op gebied van verkeer en ‘drempels weg’.

“Ik kon het alleen maar doen met alle hulp en steun van Joke” vertelt Piet. Joke is de vrouw en het maatje van Piet Molenaar, die afgelopen haar overleed. Voor haar werd ook een moment van stilte gehouden. Jos van Dijk had aan de mooie woorden van Burgemeester Kats en van Hordijk niet veel extra mooie dingen meer toe te voegen maar dankte Molenaar ook voor zijn werk. Oud VVN-voorzitter Oldenburger benadrukte nog een keer dat Molenaar bij de vergaderingen van VVN niet uitsluitend keek naar het wel en wee van scootmobielers maar vooral naar het totaalbeeld van de vele verkeerssituaties en prees zijn vele adviezen en zijn ‘drive’ hierin.

Piet vertelde, op zijn eigenzinnige maar o zo fijne manier, waarom het zo belangrijk is dat mensen leren hoe een scootmobiel werkt en dat ze een klik moeten krijgen met het voertuig. Als ze die klik hebben kunnen ze zelfstandig op pad en komen ze uit hun isolement.

Staatssecretaris Van Ark toont de DVD
Toespraak van burgemeester Kats
Advertentie