3.5 C
New York
zondag 26 januari 2020

Zuidplas sportweekeinde : remisie voetbalderby, IJsselvogels winnen, zowel ZVH en VCN stijgen in stand topdivisie

Voetbal
Dit weekeinde stond de voetbalderby tussen vv Moerkapelle en vv Moordrecht op het programma in de zaterdag vierde klasse B. Onder toeziend oog van burgemeester Kats en wethouder Verbeek werd het een 1-1 remise. In de vierde klasse F toonde vv Nieuwerkerk strijdlust en veerkracht om met 3-3 gelijk te spelen tegen Bergambacht na een 1-3 achterstand. 
Op zondag pakte Groeneweg uit Zevenhuizen in het verre Bergen op Zoom tegen DOSKO haar eerste punt. Zuierveld en 2x Eckhardt waren de doelpuntenmakers voor Groeneweg en hiermee zijn de roodzwarten voorlopig van de laatste plaats af.

Korfbal
In de eerste klasse B wist IJsselvogels uit Moordrecht de eerste overwinning te halen tegen ONDO uit ‘s-Gravenzande. Hiermee zijn de mannen en vrouwen van IJsselvogels eindelijk van de nul punten af.
Een week na de nederlaag tegen Swift heeft CKV Nieuwerkerk het enige juiste antwoord gegeven: een 19-22 winst op Valto in De Lier. De basis voor deze overwinning werd gelegd in een fantastische openingsfase waarin  Nieuwerkerk met scherp schoot. Onder aanvoering van de dames werd een 2-7 voorsprong gepakt. Via 4-10 en 6-12 kwam Valto voor de rug nog terug tot 10-14. Bij Nieuwerkerk waren vakgenoten Niels Stuurstraat en Babette Blok niet te stoppen. Samen scoorden zij twaalf veldgoals. Halverwege de veldcompetitie heeft Nieuwerkerk zo 12 punten. Volgende week het laatste duel voordat de ploeg de zaal ingaat.

Volleybal Heren
In de topdivisie bij de heren ging Maatwerkers VCN naar VCV Veenendaal met de weggegeven overwinning van de week er voor nog in het achterhoofd. Gelukkig was VCN bij de les en met een makkelijke 3-0 overwinning met de setstanden 29-27,25-18 en 25-18. Op de ranglijst staat VCN op op een derde plaats.
CAS CRM / ZVH kreeg afgelopen zaterdag Webton Hengelo op bezoek. Dit team stond op een tweede plaats op de Topdivisie ranglijst. De  Zevenhuizense heen waren vol vertrouwen aan de wedstrijd begonnen en lieten het publiek genieten van hun acties. Via de setstanden 25-14, 25-21 en 25-17 werd een mooie 3-0 overwinning geboekt.  ZVH staat op een vierde plaats nu in de Topdivisie. 

Volleybal Dames
Afgelopen zaterdag 20 oktober mochten de dames van Laudame Financials VCN dames 1 afreizen naar Utrecht om daar hun competitie te vervolgen. Na de 3-0 overwinning van vorige week en een goede trainingsweek had VCN tegen VV Utrecht. Helaas gingen de dames met 25-16, 25-21 en 25-22 zonder punten terug naar Capelle aan den IJssel. 
De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag onder het oog van de shirt sponsor Jumbo Van Keppel tegen het derde team van VV Utrecht. In een onnodig spannende wedstrijd wisten de Zevenhuizense dames toch een 3-2 overwinning te behalen, via de setstanden 25-23, 14-25, 19-25, 25-23 en 15-8.

Kopfoto : ZVH heren tegen Hengelo, gemaakt door André Dirks


Volg het laatste nieuws

2,111FansLike
251VolgersVolg
402VolgersVolg