Auto vat vlam na zware aanrijding met drankrijder op Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nadat de brandweer van post Zevenhuizen zondagnacht net weg was gereden bij een woningbrand in hun dorp, werden ze direct weer opgepiept voor een voertuigbrand op de Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ter plaatse aangekomen, bleek er inderdaad een voertuig in vlammen te zijn gehuld, maar bleek er ook sprake te zijn van een zware aanrijding waar nog een voertuig bij betrokken was.

Om 1 uur, in de nacht van zondag op maandag 5 november kwamen twee voertuigen hard met elkaar in botsing op de kruising van de Eerste Tochtweg (N219) en de Zuidelijke Dwarsweg. Één voertuig kwam vanuit de richting van Zevenhuizen de kruising opgereden op de N219 in de richting van Nieuwerkerk aan den IJssel, de andere auto stak vanuit de Zuidelijke Dwarsweg de weg over. Beide voertuigen kwamen hard met elkaar in contact, raakten de mast van de verkeersborden en draaiden beide tegen de rijrichting in. De grijze auto die op de N219 had gereden en in de flank werd geramd door het andere voertuig, vloog onmiddellijk in brand. Als door een wonder konden beide bestuurders, die alleen in hun voertuigen zaten, hun auto’s snel ongedeerd verlaten.

De bestuurder van de rode auto gaf volgens omstanders al snel toe dat hij gedronken had. Ook uit de blaastest die de man, een beginnend bestuurder, ter plaatse moest afleggen, bleek dat de man inderdaad alcohol had genuttigd voor hij in de auto was gestapt. Nadat hij in de ambulance even was nagekeken op eventuele verwondingen, is hij aangehouden en zal hij op het politiebureau een verdere ademanalyse moeten ondergaan, waarna het resultaat daarvan bepalend zal zijn voor de strafmaat die tegen hem opgelegd zal worden.

Beide bestuurders verklaarden door een groen stoplicht te zijn gereden, verder onderzoek zal uit moeten wijzen wat de oorzaak van het ongeval is, alhoewel vermoedelijk het alcoholgebruik een rol gespeeld heeft bij het ontstaan van de aanrijding. Gedurende de afhandeling van het ongeval waren meerdere rijstroken afgesloten, het wegdek zal op de plaats van de brand gereinigd moeten worden door een gespecialiseerd bedrijf. De rekening voor dit nachtelijk wegonderhoud zal worden gepresenteerd aan de veroorzaker van het ongeval.