donderdag 25 april 2024

Zuidplas sportweekeinde : vv Nieuwerkerk op schot, ZVH stijgt op ranglijst

Voetbal
In de zaterdag vierde klasse B verloor  vv Moordrecht voor de eerste keer deze competitie, in en tegen Linschoten werd het 4-1. De eer voor de Moordrechtenaren werd gered door Clint Broer. In diezelfde klasse verloor vv Moerkapelle, zie verslag in Uitgelicht onderaan dit artikel. In de vierde klasse F wist vv Nieuwerkerk weer een megascore op te tekenen. Met 9-3 werd HWD terug naar Overschie gestuurd. HWD kreeg al vroeg in de wedstrijd een rode kaart waarna supporters van HWD de scheidsrechter uitscholden. Deze liet dit niet over zich heen komen en staakte de wedstrijd tijdelijk. Uiteindelijk liep Nieuwerkerk door onder ander vier treffers van der Vlegel uit naar 9-1 en liet in het laatste kwartier HWD nog 2x scoren.
Op zondag in de Eerste klasse B mocht Groeneweg naar de Haagse wijk Morgenstond om het op te nemen tegen BMT. De Zevenhuizenaren wisten door een 3-3 gelijkspel een punt mee terug te nemen. Het is voor de mannen van trainer van Beek nog niet gelukt te winnen.  Zuierveld, Roos en wie anders dan Eckhardt scoorden voor Groeneweg waar keeper Heijkoop uitviel door een blessure.

Korfbal
Deze week geen korfbalcompetitie, wel spelen de teams oefenwedstrijden als voorbereiding op de zaalcompetitie die 17 november zal gaan starten.

Volleybal heren
De heren van CAS CRM-ZVH gingen zaterdag op bezoek bij het tweede team van Dynamo /Apeldoorn. De Zevenhuizense heren gingen vol vertrouwen de wedstrijd aan, maar gaande de wedstrijd liet ZVH de volle winst glippen en kon via een vijfsetter, via de setstanden 25-22, 17-25, 25-22, 19-25 en 10-15 met 3-2 winnen. Hierdoor stijgt ZVH naar een derde plaats.
In diezelfde Topdivisie wist Maatwerkers VCN thuis in Oostgaarde niet te winnen van Kendis Bedum. De Groningers waren met 17-25 / 25-15 / 20-25/ 25-21 / 8-15 te sterk. VCN zakt hierdoor op de ranglijst naar een vijfde plaats.

Volleybal dames
Laudame Financials VCN
hadden een makkelijke avond in sporthal Oostgaarde tegen Orion uit Doetinchem. De dames wonnen in een driesetter met 25-22 / 25-20 en 25-15.  VCN staat nu op een vijfde plek in de topdivisie.
De Zevenhuizense van Jumbo ZVH dames speelden zaterdag in Voorburg tegen GSC Haaglanden en wisten door hun grote vechtlust een mooie 3-1 overwinning te behalen, via de setstanden25-19, 17-25, 20-25 en 20-25.

Zitvolleybal
Zaterdag speelden de zitvolleyballers van ZVH VC Allvo uit Almere. Werd de eerste ontmoeting in Almere nog een prooi voor Allvo, nu wisten de Zevenhuizenaren de winst wel in handen te nemen. Via de setstanden 23-25, 25-18, 25-19 en 32-30 werd een mooie 3-1 overwinning hun deel.

UITGELICHT : vv Moerkapelle – sv Gouda
 Geflatterde nederlaag voor hardwerkend Moerkapelle

Na winst en drie keer een gelijkspel waren de Blauw Witten gestegen naar een vijfde plaats en mocht aantreden tegen koploper sv Gouda in de zaterdag vierde klasse B. Terwijl iedereen net goed en wel door had dat de wedstrijd was begonnen, scoorde Gouda al direct in de eerste minuut. De schrik zat er snel in bij het team, dat ook snel Tim Koorevaar door zware blessure moest missen. Moerkapelle vocht zich terug in de wedstrijd door inzet en strijd maar soms kon Gouda door slordige passes in bal bezit komen. Wel werd er altijd weer alles gedaan om de bal weer in balbezit te krijgen want opgeven leek niet te bestaan bij de Moerkapellenaren.

Toch leek Moerkapelle ook met zichzelf en de warrig leidende scheidsrechter Hogendoorn te vechten. Meerdere spelers kregen een gele kaart voor commentaar op de leiding waarmee men zich zelf ook uit de wedstrijd haalde. Moerkapelle wist in de 38ste minuut de bal te veroveren en met een inglijder van van Dam kwam het vlak voor rust op een gelijke stand.

Na de rust kwam Moerkapelle suf de kleedkamer uit en Gouda kon het spel gaan maken en kwam in de 48ste minuut op 1-2. Dat was de wekker voor Moerkapelle die daarna fel streed voor een gelijkmaker. Vooral tegen het einde kreeg Moerkapelle twee grote kansen maar de bal ging uiteindelijk ver in blessuretijd aan de andere kant de goal in. Moerkapelle kreeg geen loon naar werken en de 1-3 overwinning mag gerust geflatteerd te noemen want het team deed niet onder voor Gouda. Gouda is door deze overwinning nu kandidaat voor het periodekampioenschap, vv Moerkapelle zakt nu naar de middenmoot maar het goede spel smaakt naar meer.

De pupil van de week Lindhout mag de aftrap nemen.