2.4 C
New York
zondag 26 januari 2020

Zuidplas sportweekeinde : vv Nieuwerkerk bekert verder, VCN en ZVH boeken winst

Voetbal
Dit weekeinde kwam alleen vv Nieuwerkerk in actie voor de districtsbeker, de andere Zuidplasclubs zijn al uitgeschakeld. Nieuwerkerk mocht op opnemen tegen de zaterdag derdeklasser v.v. Rhoon. Op een nat Dorrestein kwam Nieuwerkerk tweemaal op achterstand maar beiden keren wist Rick Kramer de stand weer gelijk te trekken (2-2). Omdat er geen winnaar uit de bus kwam moest de beslissing via een strafschoppenserie komen. Nieuwerkerk hield het hoofd koel en mag verder in de beker.
vv Moordrecht speelde de inhaalwedstrijd tegen SPV’81 uit Polsbroek in de zaterdag vierde klasse B. Eerder ging deze wedstrijd niet door in verband het plotselinge overlijden van de vriendin van Clint Broer. Deze spits maakte de beide treffers na een eerdere 1-0 achterstand.  Moordrecht nam hiermee een 1-2 overwinning en 3 punten mee.

Volleybal Heren
In de topdivisie wisten de heren van CAS CRM-ZVH in Zevenhuizen hun zegereeks voort te zetten. Via de setstanden 25-23, 25-19 en 25-11 werd een duidelijke 3-0 overwinning behaald op de ploeg van trainer/coach Guillermo Boogers, Volley Tilburg. Door dit resultaat komt CAS CRM ZVH op een tweede plek van de ranglijst te staan. (onderstaande en kopfoto van André Dirks/ZVH)

Maatwerkers VCN mocht afreizen naar Assen waar ze tegen de onderste van de ranglijst mocht spelen. Maar Sudosa liet zien dat ze scherp waren en VCN kon in de eerste set binnen slepen met 26-24 na een achterstand van 24 tegen 20 door 3 blokpunten. De tweede set was ook een zware 24-26 en de derde set werd 25-20 voor VCN. Hiermee staat VCN nu op een vierde plaats.

Aankomend weekeinde is de derby van de lage polders, VCN tegen ZVH, Deze week zal Gouwe IJssel Nieuws het voorbeschouwen, zaterdag is de derby in sporthal Oostgaarde in Capelle aan den IJssel. 

Sportnieuws? stuur het ons naar sport@gouweijsselnieuws.nl 

Volg het laatste nieuws

2,111FansLike
251VolgersVolg
402VolgersVolg