8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Blokkies club bestaat 5 jaar en daar hoort gebak bij!

De Blokkies club vierde op 14 november haar vijfjarig jubileum. Deze club is een keer per maand in jongerencentrum ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het vaste team van vrijwilligers van Jolanda, Wilma, Manuela en Henrike helpen de kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 met elke keer weer een bijzondere knutsel. Tijdens het jubileum mochten de kinderen hun gebak zelf versieren als knutsel om het daarna op te eten. Hierna gingen de kinderen aan de slag met een knutsel voor de kerst. 

Een van de vrijwilligers Henrike de Goede kijkt erg tevreden op de vijf jaar terug :”Het is heel bijzonder, al vijf jaar zitten we op een vast aantal kinderen. Ze komen en ze gaan want als ze naar de middelbare school vertrekken gaan ze weg maar daar staat dan ook weer nieuwe aanwas tegenover en zo kunnen we elke maand weer iets moois neerzetten“  .

De Goede verteld dat de tijd vaak vliegt als ze bezig zijn en daar geniet ze van “We proberen altijd zo goedkoop mogelijk aan de spullen te komen om de toegang zo laag mogelijk te houden tot 2,50 euro. Gelukkig helpen bedrijven ons ook, zo kregen we van IHobby aan het Raadhuisplein vazen die de kinderen konden versieren. Daar was ik echt blij mee!“ aldus Henrike. Meer informatie kunt u vinden op de Facebookpagina van de Blokkies club.

Bron foto’s : Henrike de Goede – Blokkies club

Advertentie