8.5 C
New York
woensdag 8 mei 2024

Vier bestuurders betrapt bij alcoholcontrole door politievrijwilligers in Waddinxveen

Tijdens een alcoholcontrole op vrijdagavond door politievrijwilligers in Waddinxveen, zijn in korte tijd vier bestuurders aangehouden die alcohol genuttigd bleken te hebben. Uiteindelijk bleken daarvan twee personen zoveel gedronken te hebben dat ze met een bekeuring lopend hun weg mochten vervolgen, de derde bestuurder bleek zoveel alcohol genuttigd te hebben, dat zijn rijbewijs direct is ingevorderd. In totaal zijn er ongeveer duizend langsrijdende automobilisten gecontroleerd deze avond.

Vrijdagavond 16 november organiseerde een team van politievrijwilligers van het politieteam Waddinxveen-Zuidplas een intensieve alcoholcontrole. Onder leiding van de korpscoördinator van Waddinxveen-Zuidplas ging de ploeg vanaf half negen de weg op om langsrijdend verkeer te controleren op alcoholgebruik. Er werd plaatsgenomen op de toegangswegen naar de rotonde bij de Dreef, wat een belangrijke  en drukke doorgaande weg door Waddinxveen is. Binnen zeer korte tijd werd de eerste bestuurster betrapt op alcoholgebruik in het verkeer, hierna zouden nog twee automobilisten volgen die bij de mobiele controle een indicatie kregen dat er alcohol in het spel was.

Van die twee personen bleek er na de ademanalyse op het politiebureau ééntje wel alcohol genuttigd te hebben, maar net onder de wettelijk toegestane limiet. Hij mocht met een waarschuwing zijn weg vervolgen. Een andere man bleek echter zoveel drank tot zich te hebben genomen, dat zijn rijbewijs direct is ingevorderd. Ook de eerste aangehouden dame had voldoende gedronken om met een flinke bekeuring op zak lopend haar weg te mogen vervolgen.

Nadat alle administratieve handelingen met betrekking tot de eerste drie drankrijders op het politiebureau in Waddinxveen waren afgehandeld, werd er wederom rondom de rotonde  plaatsgenomen voor een tweede controleronde. Deze bleek echter van korte duur voor enkele vrijwilligers, de eerste bestuurder die gecontroleerd werd bleek ook weer een drankrijder te zijn.  Ook deze man had voldoende op om een flinke bekeuring te krijgen en een rijverbod voor enkele uren. Meerdere  bestuurders bleken wel alcohol genuttigd te hebben voor het rijden, maar bleven bij de eerste blaastest op straat onder de limiet waarop verder onderzoek zou volgen. Zij kregen wel de boodschap mee dat het onverstandig is om überhaupt met alcohol op achter het stuur te kruipen, “al was het maar één glaasje”.

Politievrijwilligers zijn mensen die naast hun reguliere baan, in hun vrije tijd, een functie bij de politie uitoefenen. Zij kunnen in uniform hun beroepscollega’s ondersteunen bij diverse taken van de politie. Om dit te mogen en kunnen doen dienen ze een opleiding van bijna anderhalf jaar aan de politieacademie te voltooien waarin ze diverse basispolitievaardigheden leren, ze hebben dezelfde bevoegdheden als beroepsagenten. Vrijwillige politieagenten dragen hetzelfde uniform als hun beroepscollega’s met bijna dezelfde uitrusting. Het politieteam Waddinxveen-Zuidplas beschikt over een flink team van kundige politievrijwilligers die, zoals vrijdagavond, inzetbaar zijn voor een grote verscheidenheid aan politietaken in de regio.

Advertentie