8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Rob zoekt boodschappen om tassen als kerstpakket te vullen

Rob van Lopik uit Nieuwerkerk aan den IJssel is voor de zevende keer bezig met het inzamelen van voedsel die hij in tassen stopt. Zo wil hij mensen met een laag inkomen toch iets fijns aanbieden met de kerst. Na een heftig jaar waarin hij de strijd met longkanker wist te overwinnen is hij wederom strijdbaar. “Ik heb toen ik 18 was een kerst gehad dat ik alleen een zakje peen had te eten. Dan weet je wat armoede en honger is en daarom ik wil daarom mijn medemens graag helpen. Ik draag de tassen over aan de voedselbank en ook mensen die net te veel hebben voor de voedselbank maar te weinig voor een goede maaltijd mogen zich bij mij melden”.

Rob heeft van de MCD in het oude dorp tassen gehad die hij vult met boodschappen.  “Ik doe alleen houdbare producten er in, spullen die in koelkast of vriezer moeten kan ik er niet in stoppen” legt hij uit. De tassen die naar de voedselbank gaan zal hij nooit weten wie het krijgt maar dat vindt Rob niet erg  : “ik doe het niet voor mezelf maar wil het vooral doen voor de mensen die het nodig hebben. Veel mensen zien niet de armoede die er stil heerst. Mensen die dit land hebben opgebouwd moeten nu bloeden met hun AOW-tje”.

Om gedoe en achterklap te voorkomen wil Rob geen geld aannemen maar alleen maar spullen. “er was een lieve mevrouw die 150 euro kwam brengen. Ik ben met haar naar de supermarkt geweest en toen hebben voor dat bedrag allemaal lekkere boodschappen gehaald”.  Rob hoopt de 100 tassen van vorig jaar de evenaren. Nu al staan er 40 tassen boven klaar in een kamer waar wordt opgeslagen. Wie Rob wilt helpen of wil aanmelden voor een tas kan contact met hem opnemen via emailadres robo-s@hotmail.com of via een PB op mijn facebook 

Advertentie