8.5 C
New York
woensdag 8 mei 2024

Zuidplas Sportweekeinde extra : Turnen, paardensport en Jeu de Boules

Na het publiceren van ons wekelijks sportjournaal kreeg de redactie van Gouwe IJssel Nieuws nog een paar sportberichten binnen van afgelopen weekeinde :

Turnen
De selectie van NGV hield een onderlinge krachtmeting op vrijdagavond 16 oktober in de Fikszo Turnhal in Lekkerkerk. Van de hechte wedstrijdgroep, waarin turnsters van 8 jaar en ouder gezamenlijk trainen, kwamen twintig turnsters tegen elkaar uit in acht categorieën op de onderdelen vloer, balk, sprong en brug. De Onderlinge Wedstrijd is een mooie start van het nieuwe seizoen, waarbij de turnsters kunnen testen of ze de nieuwe oefenstof al beheersen en wordt duidelijk waar extra aan gewerkt moet worden of waar oefeningen kunnen worden bijgeschaafd of verzwaard. Voor de ouders is het een mooie gelegenheid om de vorderingen van hun kroost te zien en om weer eens bij te praten.

Medailles waren er voor Lize Schenkel (Instap N3), Tess ten Berge (Pupil 1 N3), Fabienne Broeder (Pupil 2 N3) , Britt van Tuinen (Jeugd 2 E), Sanne Bevers (Junior D), Marleen van Tuijl (Junior C), Britt Petterson (Senior C) en Meggie Markus (Senior B). De wisselbeker voor de onderbouw ging dit jaar naar Tess ten Berge en Meggie Markus won de wisselbeker voor de bovenbouw. Beide turnsters kregen de opdracht om er goed voor te zorgen, hem regelmatig te poetsen en mooi te houden voor volgend jaar. Trainer Samantha ten Cate kreeg ook een medaille omgehangen voor haar jurywerk waarvoor NGV in ruil een half uur langer de beschikking kreeg over de Fikszo Turnhal. Het was een geslaagde avond en de turnsters van NGV kijken vol verwachting uit naar het nieuwe seizoen.

Paardensport
In plaats van  door 1 jury, werd afgelopen zaterdag de wedstrijd beoordeeld door maar liefst 15 juryleden. Vanuit de landelijke hippische sportbond werd een bijscholing voor juryleden uit Zuid-Holland gehouden.  De accommodatie van De Zuidplasruiters is hiervoor uitstekend geschikt. De wedstrijdjury en bijscholingskandidaten  konden onafhankelijk van elkaar de prestaties van de deelnemers beoordelen en toelichten.

Van de wedstrijddeelnemers stak de prestatie van Suze Vonk Noordegraaf met haar paard Samaritas ver boven de rest uit. Ze zette twee keer een B-proef neer met een scoringspercentage van 71%.  Twee klinkende overwinningen en vier winstpunten waren dan ook het resultaat. Verder waren er het afgelopen weekend winstpunten  voor Marjolein Imholz en Annemiek Breedveld bij de B-paarden. Voor Nikita Mulder met haar pony Jarno in de L1-klasse. En voor Angelien Geukes in de zwaarste Z2-klasse.

Jeu de Boules
Het is een stalende, maar waterkoude dag, als JBC Nieuwerkerk op 17 november het Kaastoernooi organiseert. En met succes. Maar liefst zestig spelers spelen die dag in tweetallen tegen elkaar. Dit keer niet voor landelijke punten, maar voor mooie en vooral lekkere prijzen. De dag begint met een uitdaging voor de wedstrijdleiding. Er zijn namelijk meer teams verschenen, dan er banen beschikbaar zijn in de grote speelhal. Gelukkig weet de wedstrijdleiding hier snel een oplossing voor te bedenken, waarna eenieder mee kan dingen naar mooie prijzen.

Prijzen die al twaalf jaar worden aangeboden door de Alexanderhoeve van kaasspecialist Theo van Dongen in de Reigerhof. Een sponsor die ook tijdens andere toernooien mooie prijzen beschikbaar stelt. De dag wordt afgesloten met een heerlijke maaltijd in de kantine van het Boule-o-drome. Alle teams kunnen dan terugkijken op geslaagde speeldag. Het toernooi werd gewonnen door Conny en Simon Smithuis, die drie wedstrijden wonnen met 34 punten. Met eveneens drie gewonnen wedstrijden en 24 punten werden Miquel Mezullo en Piet Scherpenisse tweede. Marian en Martien Duineveld wonnen ook alle wedstrijden en verworven daarmee een derde plek in het klassement


Advertentie