8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Esse Zoom Laag start met weer nieuwe fase

Op donderdag 22 november heeft wethouder Hordijk samen met de nieuwe toekomstige bewoners een  feestelijke starthandeling uitgevoerd. Hiermee heeft hij fase 4 van Esse Zoom Laag gestart, deelproject de Lanen.  Esse Zoom Laag is het laatste stuk waar het dorp Nieuwerkerk aan den IJssel nog woningen mogen worden gebouwd. Er komen op deze 21 hectare 550 woningen van diverse soorten. Afgelopen maand zijn de eerste bewoners aan de Hudson gaan wonen. In deze wijk worden alle straten naar Amerikaanse rivieren vernoemd. 

In het plan de Lanen komen 27 woningen die ontwikkelt zijn door Roosdom Tijhuis. De meeste kopers komen volgens Martin Companje, directeur van de ontwikkelaar, uit Nieuwerkerk en Capelle aan den IJssel maar ook uit andere gemeenten. Wethouder Hordijk vertelde dat hij het als wethouder wonen fijn vindt dat er weer een fase wordt opgeleverd : “Nieuwerkerk leeft, er komen veel Nieuwerkerkers hier wonen dus men is tevreden, maar ook welkom nieuwe mensen uit Capelle en zelfs Schiedam. Er is veel te doen in Nieuwerkerk en ik daag u uit om in het verenigingsleven te stappen of naar het polderbad te gaan. Door uitbreiding van volume blijven ook de voorzieningen in stand. het is gewoon goed dat de gemeente leeft!” 

Hierna mocht wethouder Hordijk met directeur Companje samen met de bewoners van het huis, mevrouw de Wolf en de heer Hoegee onder streng toezicht van de techneuten een vloerplaat leggen. De Wolf en Hoegee komen oorspronkelijk uit Capelle en wonen nu in Schiedam. Ze zijn blij terug te keren want veel vrienden en kennissen zijn hier blijven wonen. Toen de plaat gelegd was vloog de confetti door de lucht, afgeschoten door de vele aanwezige toekomstige bewoners, waarna men toch snel weer de tent in ging vanwege de koude temperatuur. 

Hoegee en de Wolf.   vloerplaat —

Advertentie