8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Voorbereidingen voor de Santa Run zijn begonnen, inschrijving geopend.

Sinterklaas is nog maar net in het land, maar de voorbereidingen voor de traditionele Santa Run zijn al begonnen. De Santa Run, die ieder jaar wordt georganiseerd door Rotary Club Zuidplas, is een gezellig evenement voor jong en oud waarbij geld ingezameld wordt voor een goed doel. Dit jaar wordt geld ingezameld voor inloophuis Camino, dat mensen die leven met kanker en hun naasten ondersteuning biedt in de vorm van een luisterend oor, informatie, lotgenotencontact, activiteiten, workshops en lezingen in een warme, huiselijke omgeving. Tevens biedt Camino nu ook verdiepingsgesprekken aan om de verwerking van het ziek zijn te bevorderen (gidsfunctie). Rotary Zuidplas gaat met de Santa Run sponsoren werven om zoveel mogelijk vrijwilligers op te kunnen leiden.

Jan Leydes, voorzitter van Rotary Zuidplas, over het belang van de inzameling: “Stichting Camino is 100% afhankelijk van vrijwilligers, sponsors en giften. En het opleiden en trainen van de vrijwilligers is een belangrijke zaak, want mensen met kanker ondervinden een positief effect op hun welbevinden met psychosociale ondersteuning. Rotary Zuidplas wil Camino hierbij graag ondersteunen.”

De Santa Run vindt dit jaar plaats tijdens Kaarsjesavond in het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel, op vrijdag 14 december 2018. Locatie: Dorpsstraat, tegenover Basisschool De Terp. De warming-up begint om 19:00 uur en om 19:15 uur zal burgemeester Gert-Jan Kats van Gemeente Zuidplas het startschot geven. Nieuw dit jaar is de verkorte route voor de allerkleinsten en per betalende, volwassen deelnemer (€ 10,-) die zich inschrijft op https://zuidplas.rotarysantarun.nl max. 3 kinderpakken gratis.

Er zijn dit jaar twee afstanden: de Rudolph Rednose Footpath (1,6 km) en de Santa’s Old Trail (3,3 km). Beide routes kunnen in elk tempo worden gelopen door volwassen en kinderen.

Advertentie