3.5 C
New York
zondag 26 januari 2020

Zuidplas sport weekeinde : vv Nieuwekerk weet niet te winnen en ZVH blijft winnen

Voetbal
In de vierde klasse B op zaterdag wist Moerkapelle te winnen van SPV’81 met 2-1. Het was al even geleden voordat de blauwwitten wisten te winnen maar van Dam en van Nieuwkoop scoorden de doelpunten voor Moerkapelle. Moordrecht wist niet van het Woerdense VEP te winnen en verloor met 1-4. In de vierde klasse F op zaterdag wist Nieuwerkerk uit tegen vv CKC niet te winnen om in te lopen op deze koploper, een 1-1 gelijkspel maakt de voorsprong van CKC nog steeds vijf punten.
In de eerste klasse B op zondag was het een nare dag in Zevenhuizen, Groeneweg verloor tegen koploper VOC met 1-5 en blijft hiermee laatste in de stand.

Korfbal
CKV Nieuwerkerk heeft zaterdag voor een prachtige stunt gezorgd in een bomvolle en uitgelaten Kleine Vink. Titelfavoriet Groen Geel uit Wormer werd na een 15-10 ruststand met een 25-18 nederlaag naar huis gestuurd. Een fantastische prestatie van de ploeg van Simons en Van Essen. De tactiek van de coaches klopte als een bus en de uitvoering was magnifiek. Na eenzelfde soort start als in de openingswedstrijd (11-6) behield Nieuwerkerk nu wel een ruime voorsprong. In de tweede helft liet de ploeg Groen Geel niet dichterbij komen. Er werd gestreden voor elke meter en de wisselwerking tussen het publiek en de strijdende spelers was prachtig! Deze overwinning was een echte teamprestatie, maar toch kan het in deze verslag niet onvermeld blijven; Niels Stuurstraat was met 10 goals uit 20 treffers fenomenaal.  FOTO BOVEN  :  Matthijs de Jong


IJsselvogels uit Moordrecht mochten deze week ook voor het eerst in de zaal in actie komen. Mijdrecht werd er nipt met 19-17 verloren van Avantis.

Volleybal heren
Maatwerkers VCN moest zaterdagavond afreizen naar het verre Groningen en kon tegen Donitas slechts 1 set binnen slepen. Hierdoor zakt het team terug op de stand naar een zesde plaats.

Volleybal dames
De dames van Laudame Financials VCN mochten, net als de heren, naar Groningen. Hier werd het 3-0 voor koploper Donitas maar set 2 en 3 gingen maar nipt verloren en verkochten de dames de huid duur. VCN staat nu op een zevende plek op de ranglijst van de Topdivisie dames. 
De dames van Jumbo ZVH speelden weer eens thuis in Swanla tegen het team van VSTS uit Bodegraven. Na de eerste set duidelijk te winnen, werden de volgende sets na een spannende strijd op gewonnen. Jumbo ZVH wint deze wedstrijd met 3-1 via de setstanden 25-9, 24-26, 25-20 en 25-20. Met deze winst weten de Zevenhuizense dames op te klimmen naar een derde plaats op de ranglijst.

Zitvolleybal
De zitvolleyballers van ZVH hadden dit weekend grote personele problemen. Naast Robert Paul Buitendijk en Tom Poortman waren ook Sara Cirelli, Pasquale Martucci, Timo Mans en Thomas de Vries niet beschikbaar. De vaste invallers speelden toevallig allemaal met hun eigen team op hetzelfde tijdstip. Gelukkig kon Fred Boeve invallen en een paar uur voor de wedstrijd kwamen daar Cees van Mullem en Leon Emmen nog bij. Met grote dank aan de ledenadministratie was iedereen ook speelgerechtigd. Met vaste spelers Jaap Mensink, Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse en Hugo de Winter kon coach Tom Poortman dus beschikken over zeven spelers in de wedstrijd tegen landskampioen BVC Holyoke.

Volg het laatste nieuws

2,111FansLike
251VolgersVolg
402VolgersVolg