Zuidplas sportweekeinde : Groeneweg laat de moed niet zakken, ZVH en VCN uit beker

Voetbal
In de zaterdag vierde klasse B was het voor de Zuidplasploegen geen goed weekeinde, Moordrecht mocht bij de buren van Gouda op bezoek maar ging terug met een 3-0 nederlaag waardoor Moordrecht zakt op de ranglijst. In Nieuwerbrug aan den Rijn wist ook Moerkapelle niet te winnen van vv De Rijnstreek. Er werd een 1-0 nederlaag geleden waardoor Moerkapelle op een 9e plek op de ranglijst komt.
In die vierde klasse F deed vv Nieuwerkerk goede zaken tegen HOV/DJSCR uit het Rotterdamse Kralingen. Op sportpark Dorrestein wist de ploeg met 6-0 winnen met o.a. 3 goals van Rick Kramer.
In de eerste klasse B op zondag verloor Groeneweg in Brabant van Rood Wit W met 4-1. Groeneweg wordt geplaagd door een keepersprobleem door blessures. Trainer van Beek liet de 16 jarige Rist Muyizere debuteren die de eretreffer voor Groeneweg maakte.  Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten kwam het lijflied naar boven en blijft de ploeg fier overeind zoals in onderstaand filmpje

Volleybal heren
Zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Kampen tegen de nummer twee van de Topdivisie Zalsman Reflex. In de allereerste wedstrijd van de Topdivisie kwamen de beiden teams ook al in Kampen tegenover elkaar en wist Reflex met 3-2 te winnen. Deze 1/8 finale werd het weer een spannende strijd. Nu wist Reflex met 2-0 voor te komen en konden de Zevenhuizense heren er weer een vijfde set uit te slepen, die helaas verloren ging. Via de setstanden 25-18, 25-22, 22-25, 20-25 en 15-9 werd 3-2 door Reflex gewonnen en spelen zij in ¼ bekerfinale tegen Zwolle.
Maatwerkers VCN is ook gestrand in het beker tournooi, de mannen uit Capelle moesten tegen VoCASA uit de eredivisie en ondanks dat men nog dichtbij kwam werd het uiteindelijk 3-2 verlies. 

Volleybal dames
De dames van Jumbo ZVH speelden donderdag avond in Swanla weer tegen het team van VSTS uit Bodegraven, dit keer in de tweede bekerronde. De eerste ontmoeting tussen de beide teams op zaterdag voor de competitie was en prooi voor de Zevenhuizense dames met 3-1. Ook in deze bekerwedstrijd wist Jumbo ZVH via de setstanden 25-22, 26-24, 24-26 en 25-20 met 3-1 winnend af te sluiten.

Korfbal
CKV Nieuwerkerk heeft de mooie zege op Groen Geel een goed vervolg gegeven in Kamerik. Promovendus SDO werd met name in de tweede helft op achterstand gezet. SDO begon goed aan de wedstrijd en pakte een 3-0 voorsprong. Nieuwerkerk nam de wedstrijd over en stond een kleine tien minuten voor rust met 6-9 voor. SDO kwam goed terug in de wedstrijd en door een 5-0 run pakte SDO een 11-10 voorsprong voor rust. Direct na rust had Nieuwerkerk zo’n 0-5 run. Twee beauty’s van goals van Dani  Hoogendoorn op 11-12 en 11-13 waren misschien wel het breekpunt van de wedstrijd. Op 15-19 pakte Nieuwerkerk voor de eerste keer een voorsprong van vier punten en die voorsprong kwam niet meer in gevaar. Een prima defensie na rust zorgde ervoor dat SDO maar tot 19 goals kwam. Nieuwerkerk maakte er wederom 25 en won dus haar tweede wedstrijd op rij. Babette Blok was met zes goals topscorer en uitblinker.

Turnen

Sinterklaas nam laatst een kijkje in de gymzaal,
bij de les van de meisjes en jongens van NGV,
zijn Pieten wilden maar al te graag met hem mee,
en hiermee verrasten zij de kleine gymnasten totaal.

De Sint had zich voor dit bezoek goed geprepareerd.
Hij had zijn twee Sportpieten er op tijd op uit gestuurd.
Die hebben stilletjes en stiekem naar binnen gegluurd, 
en zijn met zeer waardevolle informatie teruggekeerd.

De Pieten zeiden: “Sinterklaas, laat uw paard maar op stal,
want er is in de zaal al een paard waar ze overheen springen,
dat noemen ze een ‘toestel’ en daarop doen ze oefeningen.
Trouwens, als Amerigo poept, krijgt de gymjuf een hartaanval.

Weet u wel Sint, wat ze daar doen, de kinderen die turnen bij NGV?
Ze leren oefeningen op rekstok, mat, balk, brug en andere toestellen,
en er wordt ook tijd gemaakt voor het doen van allerlei leuke spellen.
Toptalent of recreant, dat maakt niets uit want iedereen telt mee.

Sinterklaas ging met zijn Pieten en boek vol kennis over elk kind,
vol verwachting naar het Comenius en stond ineens in de zaal.
De kinderen waren blij verrast en gaven hen een warm onthaal,
Want iedereen wil toch pepernoten en aandacht van de Sint?!

Sinterklaas las voor uit zijn boek en was heel erg trots en blij. 
Hij genoot van het plezier waarmee de kinderen bezig waren, 
zo vol energie, onbevangen en bezig zonder mitsen of maren.
Veel sneller dan Sinterklaas het wilde, was het alweer voorbij.

Hij moest weer verder; er waren nog zoveel kinderen blij te maken.
Sinterklaas nam zich toen heilig voor om het komende seizoen,
voortaan iedere ochtend zelf rek- en strekoefeningen te doen,
zodat hij wat soepeler zou worden en in betere conditie zou geraken.

Sinterklaas kijkt alweer uit naar zijn bezoek aan NGV in 2019,
maar voordat het zover is hebben Sint en Piet nog veel te doen,
want er moeten kado’s gedaan worden in iedere gezette schoen.
Hij belooft dat jullie volgend jaar een afgetrainde Sint terugzien!