vrijdag 19 april 2024

Zuidplas sportweekeinde : Groeneweg laat de moed niet zakken, ZVH en VCN uit beker

Voetbal
In de zaterdag vierde klasse B was het voor de Zuidplasploegen geen goed weekeinde, Moordrecht mocht bij de buren van Gouda op bezoek maar ging terug met een 3-0 nederlaag waardoor Moordrecht zakt op de ranglijst. In Nieuwerbrug aan den Rijn wist ook Moerkapelle niet te winnen van vv De Rijnstreek. Er werd een 1-0 nederlaag geleden waardoor Moerkapelle op een 9e plek op de ranglijst komt.
In die vierde klasse F deed vv Nieuwerkerk goede zaken tegen HOV/DJSCR uit het Rotterdamse Kralingen. Op sportpark Dorrestein wist de ploeg met 6-0 winnen met o.a. 3 goals van Rick Kramer.
In de eerste klasse B op zondag verloor Groeneweg in Brabant van Rood Wit W met 4-1. Groeneweg wordt geplaagd door een keepersprobleem door blessures. Trainer van Beek liet de 16 jarige Rist Muyizere debuteren die de eretreffer voor Groeneweg maakte.  Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten kwam het lijflied naar boven en blijft de ploeg fier overeind zoals in onderstaand filmpje

Volleybal heren
Zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Kampen tegen de nummer twee van de Topdivisie Zalsman Reflex. In de allereerste wedstrijd van de Topdivisie kwamen de beiden teams ook al in Kampen tegenover elkaar en wist Reflex met 3-2 te winnen. Deze 1/8 finale werd het weer een spannende strijd. Nu wist Reflex met 2-0 voor te komen en konden de Zevenhuizense heren er weer een vijfde set uit te slepen, die helaas verloren ging. Via de setstanden 25-18, 25-22, 22-25, 20-25 en 15-9 werd 3-2 door Reflex gewonnen en spelen zij in ¼ bekerfinale tegen Zwolle.
Maatwerkers VCN is ook gestrand in het beker tournooi, de mannen uit Capelle moesten tegen VoCASA uit de eredivisie en ondanks dat men nog dichtbij kwam werd het uiteindelijk 3-2 verlies.

Volleybal dames
De dames van Jumbo ZVH speelden donderdag avond in Swanla weer tegen het team van VSTS uit Bodegraven, dit keer in de tweede bekerronde. De eerste ontmoeting tussen de beide teams op zaterdag voor de competitie was en prooi voor de Zevenhuizense dames met 3-1. Ook in deze bekerwedstrijd wist Jumbo ZVH via de setstanden 25-22, 26-24, 24-26 en 25-20 met 3-1 winnend af te sluiten.

Korfbal
CKV Nieuwerkerk heeft de mooie zege op Groen Geel een goed vervolg gegeven in Kamerik. Promovendus SDO werd met name in de tweede helft op achterstand gezet. SDO begon goed aan de wedstrijd en pakte een 3-0 voorsprong. Nieuwerkerk nam de wedstrijd over en stond een kleine tien minuten voor rust met 6-9 voor. SDO kwam goed terug in de wedstrijd en door een 5-0 run pakte SDO een 11-10 voorsprong voor rust. Direct na rust had Nieuwerkerk zo’n 0-5 run. Twee beauty’s van goals van Dani  Hoogendoorn op 11-12 en 11-13 waren misschien wel het breekpunt van de wedstrijd. Op 15-19 pakte Nieuwerkerk voor de eerste keer een voorsprong van vier punten en die voorsprong kwam niet meer in gevaar. Een prima defensie na rust zorgde ervoor dat SDO maar tot 19 goals kwam. Nieuwerkerk maakte er wederom 25 en won dus haar tweede wedstrijd op rij. Babette Blok was met zes goals topscorer en uitblinker.