Tweede duikclinic BRAinS door Potvis wederom groot succes!

Vrijdag 30 november hebben 12 jonge, enthousiaste duikers deelgenomen aan de clinic van BRAinS , verzorgd door duikvereniging de Potvis. Karlijn vond het duiken in het begin best spannend, zeker het ademhalen onder water. Op een gegeven moment vond ze het fijn en makkelijk worden. Ze zou het graag nog eens willen doen. Jochem vond het heel leuk. Vooral de spelletjes onder water waren gaaf, zoals het touwenspel. Ajay kon al koprollen onder water maken. Hij had al eens gesnorkeld. Zijn zus had in Azië al eens gedoken, dus hij wist wat duiken inhield. Hij kon onder water ook zijn mondstuk uitdoen. Voor Nicolai was het al de derde keer dat hij mee dit met de duikclinic. Hij had nu veel meer geavanceerde dingen onder water gedaan, zoals zijn bril leesblazen. Hij wil zeker later gaan duiken. Brandon vond het gaaf onder water.

Het gooien met de rubberen raketten was echt leuk. Ook het letterspel vond hij gaaf. Onder water is het lekker stil, vertelde hij. Thomas was van tevoren een beetje zenuwachtig. Hij wist niet wat hij moest verwachten van het duiken. Hij vond het fijn dat hij gelijk op zijn gemak werd gesteld. De spelletjes onderwater waren uitnodigend , zei hij. Dan vergeet je dat je onder water bent. Ook andere duikers hebben genoten van de clinic. Al met al weer een zeer succesvolle avond geweest. Een mooie ervaring voor deze jonge duikers. Meer informatie over de Nieuwerkerkse Onderwatersportvereniging de Potvis vindt u op de website www.nov-potvis.nl.   BRAinS staat voor Brede Activiteiten in Scholen en bestaat uit een ruim activiteitenaanbod voor alle leerlingen van de gemeente Zuidplas op het gebied van kunst, cultuur, sport en welzijn. 

Bron foto’s : onderwatersportvereniging Potvis