8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Nog geen huurder voor oude bibliotheek in de Reigerhof, de Saffier krijgt woonbestemming

Het pand van de oude bibliotheek in winkelcentrum de Reigerhof in NIeuwerkerk aan den IJssel blijft voorlopig leeg. Dat laat Jacob Stavasius van  Colliers International Asset Service Retail B.V. weten na een vraag van Gouwe IJssel Nieuws over de toekomst van de grote ruimte. Colliers international voert het beheer over winkelcentrum de Reigerhof voor eigenaar Dela Vastgoed : “De voormalige bibliotheek op de verdieping van het winkelcentrum staat nog leeg. Wij hebben op dit moment nog geen concrete invulling en zijn dus nog op zoek naar een passende invulling“. 

De ruimte van 1100 m2 kwam in begin 2017 leeg te staan na het vertrek van de kringloopwinkel aldaar. Omdat de gemeente door een wurgcontract  verplicht de huur moest betalen na het faillissement van de bibliotheek mocht de kringloop van voormalig wethouder van Woudenberg die tijd proberen zich te ontwikkelen. Dit liep in februari 2017 af de gevraagde huur was te hoog en daarom vertrok de kringloopwinkel.  In het zelfde winkelcentrum staan ook de panden van voormalige fotowinkel Klein en het gebouw van de ABN Amro ook nog steeds leeg. 

Voor enkele andere panden in de gemeente die leeg staan zoals het bedrijfspand van Crone aan de Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk is nog geen huurder gevonden. Dit pand is ooit strategisch door de gemeente aangekocht maar bleek achteraf niet nodig te zijn, Het pand staat ook al meerdere jaren leeg. De gemeente laat desgevraagd weten :” De gemeente onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor (tijdelijke) verhuur van het pand“. Tijdens de volgende gemeenteraadsvergadering worden de eerste officiele stappen genomen tot komst van het gezondheidscentrum in Dorrestein in plaats van het oude Rabobank gebouw. 

Als straks het nieuwe gemeentehuis wordt opgeleverd zal het achterblijvende pand wel worden benut. De eigenaar heeft al een plan gemaakt om het pand om te gaan bouwen naar woonappartementen. “Het college van B&W heeft eerder dit jaar positief besloten op een principeverzoek van een projectontwikkelaar om het gebouw te herontwikkelen tot appartementen” aldus gemeentewoordvoerder Staal.

De Saffier
Advertentie