8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Dubbelconcert Progfrog met Golden Caves en Playgrounded als afsluiter van het jaar

Op zondagmiddag 16 december sluit ProgFrog het jaar af met om 15:00 uur (zaal open 14:00 uur) een dubbelconcert van de bands Golden Caves  en Playgrounded.  Progfrog is een non-profit organisatie die gemidde i sld eens per maand op zondagmiddag progressieve rock, ook wel bekend als symfonische rock, op het programma staan.  Inmiddels is progfrog en ‘t Blok internationaal bekend als springplank naar grotere zalen en succes in de wereld van deze muziek. Afgelopen week was er een strak uitverkocht optreden van Lazuli (eerder bij Fish in voorprogramma) uit Frankrijk.

Golden Caves is nog een jonge band en haalde haar inspiratie uit  A Perfect Circle, Porcupine Tree, Steven Wilson, Radiohead and London Grammar. Met de manier van optreden van de frontvrouw heeft het een crossover van progressieve rock met Gothic die je vaak bij Ayreon, Anneke van Giersbergen en Stream of Passion ziet.  Golden Caves stond al eerder in ‘t Blok en kortgeleden mochten ze nog optreden met Mostly Autumn.

Playgrounded is meer divers en ook meer synthesizer muziek in haar repetoire en is te vergelijken met Tool en Massive Attack. In 2013 kwamen ze met een debuut album welke lovend werd ontvangen. De band is opgericht in Griekenland maar zijn inmiddels in Rotterdam neergestreken. 

De kaarten voor deze middag zijn 10 euro in de voorverkoop op de website van Progfrog.  Kaarten kunnen ook aan de zaal worden verkocht voor 12,50€ maar Progfrog vraagt bezoekers kaarten in de voorverkoop aan te schaffen. 

Kopfoto ; Hans Korbee van eerder optreden Golden Caves in ‘t Blok

Advertentie