Zuidplas Sportweekeinde : CKV aan kop, ZVH blijft winnen, VV Nieuwerkerk op schot

Voetbal
In de vierde klasse B werd de wedstrijd van Moordrecht afgelast maar mocht vv Moerkapelle in actie komen tegen Siveo ‘60 uit Zegveld. 
Daniel van den Hoven opende de score, de Bruijn maakte de 2-0 voor Moerkapelle. Hierna kwam Moerkapelle met een man minder te staan door een discutabele rode kaart voor Verweij en kwam Siveo terug op 2-2.  In de vierde Klasse F kwam Ammerstol naar sportpark Dorrestein naar v.v. Nieuwerkerk. Ammserstol stond vlak achter Nieuwerkerk in de stand maar de 10-1 overwinning van de Nieuwerkerkers sprak boekdelen. Wederom was Rick Kramer de grote man, hij scoorde viermaal voor NIeuwerkerk. Omdat CKC verloor tegen Bolnes is de achterstand op de koppositie nog maar 2 punten.
In de zondag eerste klasse B heeft vv Groeneweg alleen maar meer last van de volle ziekenboeg en kon het tegen GLZ Delfshaven geen echte vuist maken en verloor met 1-3. De mannen van trainer van Beek snakken naar de winterstop .

Korfbal
Een werkelijk uitzinnige sporthal de Kleine Vink heeft zaterdag een tweede helft beleefd om nooit meer te vergeten. Gedurende de eerste helft gaf het ingetogen publiek CKV Nieuwerkerk weinig kans meer tegen koploper TOP uit Arnemuiden. Na een zwakke start van de blauw zwarten stond TOP na een kwartier op een terechte 4-10 voorsprong. TOP verzuimde dit verschil te vergroten en Nieuwerkerk kon gelukkig zijn met een ruststand van slechts 10-14. In de tweede helft was werkelijk alles anders. Het publiek ging als één man achter de ploeg staan en zag de wedstrijd kantelen. In het veld gingen de spelers weer ouderwets door het vuur voor elkaar en werd elke goal gevierd alsof het de winnende was. Zo kroop Nieuwerkerk steeds dichterbij en bij 16-16 was het gelijk. Bij 19-18 was daar de eerste voorsprong en vervolgens pakte de ploeg van Simons en Van Essen een twee punten voorsprong om die niet meer weg te geven. Een fantastische ontlading in de Kleine Vink en een prachtige interactie tussen spelers en supporters. Nieuwerkerk na vier speelrondes in de Hoofdklasse op 6 punten en nog belangrijker: op een gedeelde eerste plek . In de tweede klasse R speelde IJsselvogels uit Moordrecht gelijk met 24-24 tegen EKVZ uit Almere.

Volleybal Heren
De heren van CAS CRM-ZVH speelden in Bedum tegen Kenders Bouw-DIO/Bedum, de nummer tien van de Topdivisie. In deze wedstrijd lieten de Zevenhuizense heren veel kansen liggen en moesten alles op alles zetten om een 3-2 winst te behalen. Via de setstanden 25-22, 20-25, 25-15, 21-25 en 11-15 werd dit een feit.
Maatwerkers VCN heeft na een paar nederlagen de positieve draad weer opgepakt, tegen HLB van Daal werd in Oostgaarde met 3-0 gewonnen en kan  meer omhoog kijken. De setstanden waren 25-22 / 25-22 en 25-17.

Volleybal Dames
Afgelopen zaterdag speelde de dames van VCN Dames 1 tegen Innvovatiemakelars.nl WSV Dames 1. Laudame Finacials  VCN Dames 1 begon goed aan de wedstrijd en wist genoeg servicedruk te leveren. De eerste set werd gewonnen met 25-21. Het vervolg van de wedstrijd was wisselvallig. VCN kwam de tweede set meer onder druk te staan door de service van WSV en verloor door slordige fouten met 22-25. De derde set was het weer Laudame Financials VCN Dames 1 die een goede servicedruk leverde en aanvallend sterk was, deze set werd gewonnen met 25-15. Helaas konden ze dit niet de vierde set vasthouden. VCN komt nog wel op setpoint, maar het was WSV die er met de winst van de vierde set vandoor ging met 24-26.  De vijfde set wist VCN het matchpoint te verzilveren en won de set met 16-14.
De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in Bodegraven tegen de nummer vier van de derde divisie, Bende Services Thor. Jumbo ZVH ging daar zonder libero naar toe en dat had effect. Vanaf het begin liep het niet goed en Thor kon via de setstanden 25-12, 21-25, 25-23 en 25-20 een 3-1 overwinning boeken, die hun gelijk een derde plek op de ranglijst gaf.

Zitvolleybal
De zitvolleyballers van ZVH konden zaterdag aantreden met de vaste kern, wel zonder Robert Paul Buitendijk en Tom Poortman die samen het coachen op zich namen. Tegenstander Spaarnestad debuteert in deze eredivisie en wist in hun wedstrijden veel punten te behalen. Voor Zevenhuizen een belangrijke opdracht om in eigen huis te laten zien, dat zij gegroeid zijn en wedstrijden weten te winnen. Dit lieten zij zien en via de setstanden 25-20, 24-26, 25-20 en 25-20 werd een 3-1 overwinning geboekt.
Kopfoto : Steef van Duin

Turnen
De eerste plaatsingswedstrijd van het district Zuid-Holland in Woerden op 8 en 9 december verliep voor NGV minder goed dan verwacht. Marleen van Tuijl eindigde op de 17e plaats in de groep Junior C – 2e Divisie. Bij de Senioren 3e Divisie waren de eindscores van Britt Petterson en Yalin Bleeker goed voor respectievelijk de 16e en 18e plaats. Eline Spruit eindigde op de 17e plaats bij de Senioren 2e Divisie. Meggie Markus zat goed in de wedstrijd en turnde zichzelf bij de Senioren 2e Divisie naar een keurige vijfde plaats. De tweede plaatsingswedstrijd wordt op gehouden op 19 en 20 januari 2019 in Den Haag en doorstroming naar de kwartfinales van het NK wordt na deze wedstrijd bekend. Plaatsing voor de kwartfinales wordt gedaan op basis van het beste resultaat van beide wedstrijden.

Tafeltennis
Tom en Aidan zijn nog maar kort lid  van tafeltennisvereniging NTTC en ze besloten om zich als duo-team in te schrijven in de najaarscompetitie.  In hun eerste wedstrijd werden ze gelijk met de neus op de feiten gedrukt met een kansloze 5-0 nederlaag. Ook in de volgende 4 wedstrijden ging het nog vrij stroef. Ze moesten echt hun draai nog vinden. Langzaam pakten men vaker punten en een aantal keer werd maar nipt met 3-2 verloren. In de tweede helft van het seizoen begon de glorietijd met maar liefst 4 overwinningen uit de 5 resterende wedstrijden. Ondanks de slechte start van de competitie kwam men beiden uit op een winstpercentage van rond de 50%.  Dit eerste seizoen heeft de mannen  goed gemotiveerd voor de komende seizoenen. In de komende voorjaarscompetitie hoopt men in de bovenste regionen van de 6e klasse mee te draaien en vervolgens langzaam richting de 5e klasse te gaan. Maar eerst wacht de manne veel trainen, en trainen, en trainen, zo dat ze zo goed mogelijk kunnen worden.