8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Kerstmarkt rond molen Kortenoord

Op 15 december, voor de 4e keer, organiseren de buren, cafe Rustwat, ASVZ de Korenaer en molen Windlust, aan Kortenoord 1-3 te Nieuwerkerk aan de IJssel. Een Kerstmarkt. Meer dan 15 kramen. Kerstdecoraties gemaakt door cliënten van de ASVZ, hergebruikt textiel, diverse acties t.b.v. goede doelen en een selectie van kerstbieren staan naast kramen met Snert, Glühwein, Chocomel, de BBQ en tap van het cafe. Laat u verder verrassen door andere kramen.  In het dagcentrum en de theeschenkerij hangen en staan vele te kopen objecten en kunt u lekker genieten van thee en koffie met iets lekkers gebakken door de bakkerij van de Korenaer. Op de parkeerplaats van het cafe staan diverse kramen en loopt de kerstman rond die graag met u op de foto wil. De aankleding is natuurlijk feestelijk en in kerststemming.

Passende muziek klinkt terwijl u geniet. De molen staat, wanneer de avond valt, in de schijnwerpers zodat ook dat een mooi plaatje geeft. U kunt de molen bezoeken. Ervaren gidsen zullen alles vertellen over het monument, het ambacht, de geschiedenis en de omgeving. Ook de samenwerking tussen Hennnipgaarde, molen en ASVZ word nader verklaard. Korenmolen Windlust gaat voor de buil. De marktkraam van de molen probeert geld in te zamelen voor de aanschaf van een buil. Dit stuk gereedschap zeeft meel in 3 verdere producten n.l. zemelen, gries en bloem en is een ambachtelijke aanvulling van het gamma voor een korenmolen. Diverse verenigingen geven acte de présence met een loterij of rad van fortuin om hiermee hun kas te spekken. De decoratieve producten van de ASVZ worden vaak gemaakt van afvalmaterialen. Het is dus niet alleen leuk en mooi maar ook duurzaam. Niet in de laatste plaats vanwege de slogan Mogelijkheden in beperkingen. 

U bent van harte welkom vanaf 14.00 uur. Komt u met de auto, parkeer dan in de straten van het industrieterrein de Vijf Boeken. Ook de parkeerplaats van Hazebroek en Tamerus mogen we voor deze gelegenheid gebruiken. Met de fiets? Beneden aan de dijk is een speciale parkeerplaats voor u en met de trap tegen de dijk bent u snel op de markt. Tegen 19.00 uur zal de markt sluiten maar kunt u natuurlijk nog nagenieten in het café.

Advertentie