8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Fred en Menno (st)rijden voor zieke kinderen van het Groene Hart Ziekenhuis

Moordrechtenaar Fred Boevé (46) en Reeuwijkenaar Menno Wiersma (46) staan voor een groot winters avontuur. Het duo doet van 18 tot en met 26 januari mee aan Nokian Navigate North, een 7000 kilometer lange etappewedstrijd over de eindeloze en besneeuwde wegen naar Noord-Scandinavië. “Vier linkerhanden in een Landrover, dat wordt wat”, lacht de in Zevenhuizen opgegroeide Boevé. Hij liet zich door vriend Menno Wiersma (‘We stonden ooit in La Baraque samen achter de bar’) overhalen om mee te doen aan de monsterrit naar het winterse noorden. “Menno is de kwade genius. Toen hij met het idee aankwam had ik niet meteen zoiets van ‘ja, daar doe ik aan mee’.

Het mooie van Navigate North is dat je je eigen goede doel eraan kan koppelen. Wij hebben voor het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) gekozen. We wassen binnenkort bij een autowasserij auto’s, waarvan een bedrag naar het GHZ gaat. Bedrijven kunnen ook een plekje op onze auto kopen voor sponsoring. Daarnaast kan iedereen geld overmaken. We hopen 15.000 euro op te halen.” Speciaal voor de rally hebben ze een Landrover Discovery 5 aangeschaft. “Menno had een oude Landrover van een jaar of zeven, acht. Die begon met de turbo kuren te krijgen. Als je met zo’n auto op pad gaat, zit je niet echt rustig”, verzekert Boevé. “Zeker niet omdat wij allebei totaal niet handig zijn. Een band verwisselen is voor ons al een grote klus.”

Navigate North gaat vooral over besneeuwde wegen. “Iedere equipe moet verplicht speciale banden met diepe groeven aanschaffen voor de grip”, vertelt Boevé. “We hebben onlangs een testmiddag met autosportcoureur Tim Coronel gehad. Die gaf praktische tips wat te doen op besneeuwde en beijzelde wegen.” Er staan hun onderweg de nodige ontberingen te wachten, weet Boevé. “Het kan ’s nachts veertig, vijftig graden vriezen. Daar moet de auto ook tegen kunnen. Op die lage temperaturen zijn onze Nederlandse vloeistoffen niet berekend. Vandaar dat je goed voorbereid moet zijn.” Alle giften komen direct terecht bij ons goede doel. Zie voor donatie mogelijkheden onze website www.capecruising4kids.nl  Wil je een factuur ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@capecruising4kids.nl

Hiermee realiseren wij:

  • Autosturen voor op het bed, zodat de kinderen zelf naar de OK kunnen rijden
  • Unieke voorbereiding op een operatie via Virtual Reality (VR) film en brillen
  • Een ‘vertrekbel’ waarmee kinderen feestelijk bellen wanneer zij uit het ziekenhuis ontslagen worden.
  • Knuffels van Freek tbv kinderen op de SpoedEisendeHulp (SEH)
  • Samen (st)Rijden voor de zieke kinderen van het GHZ

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg