8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Welzijn Zuidplas brengt ouderen samen met kerst

Dinsdagavond 18 december vond in het Van der Valk Hotel Nieuwerkerk een bijzonder kerstdiner plaats. Veel ouderen zijn met kerst alleen. Het Nationaal Ouderenfonds vindt dat dat anders kan en daarom organiseren zij jaarlijks, in samenwerking met Van der Valk Hotels, door het hele land kerstdiners. Ook in gemeente Zuidplas werd een kerstdiner georganiseerd, gecoördineerd door Welzijn Zuidplas. Het kerstdiner werd gratis aangeboden aan maar liefst 81 ouderen, die waren voorgedragen door o.a. de ouderenbonden, de kerken, de Zonnebloem, de Plusbus en Welzijn Zuidplas.

Doel van het diner is om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Daarnaast konden ouderen tijdens het diner in contact komen met tafel- en buurtgenoten, waar mogelijk mooie vriendschappen uit voort komen. Vrijwillige ‘tafeldames’ droegen hier een steentje aan bij. Er was een sfeervol programma samengesteld met een welkomstwoord van wethouder Daan de Haas en muzikale intermezzo’s verzorgd door o.a. muziekonderwijs MOZ-Art. Na het feestelijke diner kregen de genodigden een verrassingstasje mee naar huis, met o.a. kerstkaarten van leerlingen van de Wingerd. Vrijwillige chauffeurs van o.a. Rotaryclub Zuidplas, de Lionsclub, de Plusbus en de ouderenbonden zorgden ervoor dat de ouderen na deze heerlijke avond ook weer veilig thuis kwamen.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg