8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Geen Lidl maar Monkey Town in oude Formido in Nieuwerkerk aan den IJssel

Het College van Burgermeester en Wethouders wil in principe medewerking verlenen aan de vestiging van Monkey Town aan de Maalderij 2 in Nieuwerkerk aan den IJssel (de oude Formido). Dat schrijft het college aan de gemeenteraad in een informatienota. De initiatiefnemer wordt gevraagd toe te werken naar het aanvragen van een omgevingsvergunning met ruimtelijke motivering, waarbij diverse partijen betrokken moeten worden om tot een gedragen voorstel te komen.  Het College wil ook meewerken aan het aanleggen van 24 parkeerplaatsen in het openbaar gebied en optioneel nog eens 10 parkeerplaatsen mogelijk maken.

De locatie langs de Europalaan is vaak genoemd als alternatieve locatie voor de vestiging van de Lidl nadat de vestiging in Dorrestein niet door bleek te gaan.  Niet alleen het bestaande bestemmingsplan maar ook het provinciale detailhandelsbeleid voorkomt dit. Voor een indoor speeltuin lijkt het toch anders te kunnen. Een initiatiefnemer wil het pand graag verbouwen tot indoor speeltuin. Dit past niet binnen het bestemmingsplan ‘Klein Vink’. Daarnaast heeft een indoor speeltuin een grotere parkeerbehoefte dan een bouwmarkt. Het college heeft besloten om in principe medewerking te verlenen aan een procedure om de Monkey Town mogelijk te maken. Het college is bevoegd om het uiteindelijke besluit (op de omgevingsvergunning) te nemen.

Het voornaamste aandachtspunt voor deze ontwikkeling is het beschikbaar stellen van voldoende parkeerplaatsen. Uitgangspunt hierbij is de maximale parkeernorm die de gemeente Zuidplas hanteert in het beleid parkeernormen uit 2013. Gezien de ruime bandbreedte van de parkeernorm voor indoor speeltuinen (2,2 tot 7,2 parkeerplaatsen per 100 vierkante meter) gaat het college akkoord met de aanleg van 131 parkeerplaatsen i.p.v. 144 parkeerplaatsen die volgens de hoge norm zouden gelden.

Dit aantal parkeerplaatsen moet voldoende zijn om ook bij extreme drukte aan de parkeervraag voor bezoekers te kunnen voldoen. Het College van B&W vraagt de initiatiefnemer in gesprek te gaan met omliggende bedrijven en de kerk ‘De Lichtkring’ om te voorkomen dat op verkeerde plaatsen geparkeerd gaat worden. De ondernemer moet hiervoor de juiste maatregelen treffen. Uit de informatienota wordt niet duidelijk wanneer Monkey Town open moet gaan. Gelet op de ruimtelijke procedures kan dit nog wel een tijd gaan duren.

Advertentie