-1.6 C
New York
vrijdag 28 februari 2020

Servaas Stoop beëdigd als waarnemend burgemeester Zuidplas

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft vandaag Servaas Stoop beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Zuidplas. Hij is per 10 januari 2019 benoemd. De burgemeestersvacature in Zuidplas ontstaat door het vertrek van burgemeester Kats, hij wordt burgemeester in Veenendaal. Stoop zal waarnemend burgemeester zijn tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester. In het voorjaar van 2019 zal de procedure daarvoor van start gaan.

De heer Stoop is 56 jaar en beschikt over veel bestuurlijke ervaring. Sinds februari 2013 is hij waarnemend burgemeester in Korendijk, een gemeente die per 1 januari 2019 opgaat in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Daarvoor is hij ruim tien jaar burgemeester geweest van de toenmalige gemeente Dirksland. De heer Stoop is daarnaast sinds 1992 lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

De provincie benoemt met ingang van 15 januari 2019 mevrouw M. (Mirjam) Salet tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gouda. Ook hier vertrekt de burgemeester Milo Schoenmaker,  hij wordt bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Tot september 2018 was mevrouw Salet burgemeester van Nissewaard. In 2015 was zij, na de fusie van de gemeenten Spijkenisse en Bernisse, waarnemend burgemeester van deze gemeente. Van 2007 tot aan de fusie was mevrouw Salet burgemeester van Spijkenisse. Daarvoor was zij van 2000 tot 2007 burgemeester van Hoogezand-Sappemeer en van 1993 tot 2000 van ’s-Gravendeel.

Foto boven : Servaas Stoop legt eed af aan commissaris van de koning Smit, onder waarnemend burgemeester Salet van Gouda. Bron foto’s Provincie Zuid Holland

Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
272VolgersVolg
420VolgersVolg