Vergeten pannetje op het vuur zorgt voor brandgerucht in de Wilg

Op vrijdagmiddag 21 december kwam er bij de brandweer in Nieuwerkerk aan den IJssel een melding brandgerucht binnen in de hoogbouwflat de Wilg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Rond de flat hing inderdaad een brandlucht maar de brandweerlieden moesten wel zoeken waar de lucht vandaan kwam. In een grote flat zoals de Wilg is kan dit op allerlei plaatsen zijn en wordt de lucht verspreid door een van de leidingen in de flat.

Uiteindelijk wisten de brandweerlieden de bron van de brandlucht te lokaliseren. De melder op de tweede verdieping kon gerust gesteld worden, op de derde verdieping in het appartement boven de melder, was een pannetje aan het droogkoken en dat was de bron van de brandgeur. Na onderzoek, tips over het doorluchten en het geruststellen van de inwoners vertrok de brandweer weer.