Midwinterfeest :kerstfeest met laserstralen, spelen, oliebollen en vooral veel plezier

Zaterdag 22 december was er weer een Midwinterfeest onder de kerstboom op het Raadhuisplein. Een paar jaar geleden is deze traditie ontstaan uit een gezamenlijk initiatief van Je bent Nieuwerkerker als (Eelko Doornheim) Laurence van de Polder en Rob van Lopik. Het Raadhuisplein werd vrijgehouden voor dit leuke evenement en parkeren voor het winkelende publiek en de bezoekers kon deze dag zowaar in de parkeergarage boven de Reigerhof.  (Wel met 2 verkeersregelaars om de chauffeurs veilig over de steile op- en afrit te sturen)

Op het plein waren diverse speelattributen voor kinderen en volwassenen neergezet. Twee stormbanen, één voor grote en één voor kleine kinderen. Bij het “tafel”voetbal werden vriendschappelijke potjes voetbal gespeeld en dat alles zonder hooligans. Ook was er een “IJs”baan. Er groeide geen gras door het ijs en de baan was ook niet lek. Er kon eindelijk weer eens geschaatst worden in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Men kon in een winters decor met de kerstman en/of kerstvrouw op de foto. Een sneeuwkanon kon natuurlijk niet ontbreken en om de 5 seconden werden “sneeuwvlokken”in het rond geblazen In de tent van de BlokkiesClub kon men windlichten en kerstkaarten maken en ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Erwtensoep, snacks, koffie, thee, fris en bier en natuurlijk ontbrak ook de glühwein niet. Ook de cupcakes deden het goed en de oliebollen vonden gretig aftrek.

Er was een heuse kerstman en maar liefst 2 kerstvrouwen die het eerst goed met elkaar konden vinden. Maar ineens sloeg de vlam in de pan en ontstond er een heuse kerstfight, die gelukkig, door snel ingrijpen van de kerstman, niet verder escaleerde. Één van de kerstvrouwen bleek later de  opperstalmeesteres te zijn en praatte de diverse optredens aan elkaar. De kerstman bezocht tussendoor met zijn andere kerstvrouw de Reigerhof en ze kwamen daar als 2 draaideurcriminelen, met gevulde zakken weer uit.

Diverse optredens luisterden de gezellige middag op met muziek, dans en zang. Tussen de optredens door, zorgde discjocky Rednas voor een lekker sfeertje. Als eerste kon men genieten van één van de Nieuwerkerkse dansgroepen: Fabia Dance Center. Leuk om te zien met hoeveel inzet en plezier de danseressen en dansers het publiek vermaakte. Veel bewondering was er voor de streetdance act van de diverse leden van de dansgroep.

Later die middag een optreden van het koor s1Voice dat diverse kerstliederen op het repertoire had staan. Af en toe werd er zelfs meegezongen door het aanwezige publiek. Na een kleine pauze kwam eXplosion Dance aan de beurt om ons een perfecte show te laten zien. Ook hier ontbrak het plezier en de inzet van de groepsleden niet. Wat een snelheid en souplesse! De avond werd net als verleden jaar afgesloten door een lasershow van RDV Laserevents.  Die shows zijn altijd goed voor mooie beelden. Dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers was dit weer een geslaagd Midwinterfeest!

Hieronder filmpje opening door kinderburgemeester en wethouder de Haas
Tekst en foto’s : Rob Belterman — Zie meer op het facebookalbum