8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Oud en Nieuw in Zuidplas : ME ingezet in Moerkapelle

03:00 uur – Moerkapelle buitenbrandje geblust onder ME bescherming
De brandweer heeft in Moerkapelle op de hoek van de Herenweg en de Raadhuisstraat een klein illegaal brandje geblust. Er waren meerdere plekken waar een brandje was aangestoken in het dorp. De brandweer kreeg hierbij bescherming van de Mobiele Eenheid van de politie. (foto: Jacoline Rog)

02:25 uur : ME inzet nodig in Moerkapelle
Burgemeester Kats laat op Twitter weten dat de ME is ingezet in het dorp Moerkapelle. Volgens zijn tweet werden hulpverleners bestookt met zwaar vuurwerk en dat wordt niet getolereerd. De burgemeester liet weten erg teleurgesteld te zijn dat hij in zijn laatste oud en nieuwnacht in Zuidplas deze beslissing te moeten nemen. Voor het eerst was er geen georganiseerd feest in het dorp. Meer details over de inzet zal morgen bekend worden.

02:23 uur – Nieuwerkerk aan den IJssel buitenbrandje
In de Verzetstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt een buitenbrand gemeld.

00:42 uur – Nieuwerkerk aan den IJssel buitenbrandje
In de koningin Julianastraat is een klein buitenbrandje van wat vuurwerkresten maar de brandweer is hiervoor opgeroepen. Een paar keer spuiten en het brandje is weer uit.

21:18 uur – Nieuwerkerk aan den IJssel buitenbrandje
Er is een melding van een buitenbrandje op de burgemeester van Heugtenlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

20:42 uur – Aanhouding door handhaving ivm Illegaal vuurwerk

https://twitter.com/HHZuidplas/status/1079825091108716544

ChristenUnie/SGP Zuidplas steekt politie en brandweer hart onder de riem

Om politiemensen die bij de jaarwisseling moeten werken een hart onder de riem te steken, deelden raadsleden van de ChristenUnie/SGP-fractie op 31 december oliebollen uit aan agenten van politiebureau Waddinxveen-Zuidplas. Ook de (vrijwillige) brandweerlieden werden verrast met een blijk van waardering. Alle drie de kazernes in Nieuwerkerk, Zevenhuizen en Moordrecht werden door de ChristenUnie/SGP voorzien van oliebollen. 

13:30 uur  Zevenhuizen Buitenbrandje
De brandweer moet naar de Leliestraat in Zevenhuizen voor een brandje. Een groepje jongeren heeft een pallet in de brand gestoken en de brandweer is hiervoor gealarmeerd. De jongens zijn al weggerend als ze horen als de politie en brandweer komt. Achteraf het een emmer water waarschijnlijk genoeg geweest want de pallet stond op een vrijstaande plek De brandweer heeft het vuurtje gedoofd en teruggekeerd naar de kazerne. 

 

Oliebollen en appelflappen op het politiebureau

https://twitter.com/Pol_WveenZuidpl/status/1079671304997998594
Advertentie