8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Peter Lems vertelt, Explosion danst en Symfonie Orkest Midden Holland speelt “Tobias” bij nieuwsjaarsconcert

Op 12 januari november spelen musici van het Symfonie Orkest Midden Holland in Theater Swanla te Zevenhuizen, samen met verteller Peter Lems het verhaal van de eigenzinnige Tobias. Opnieuw is er weer een bijzonder nieuwjaarsconcert in Swanla. Een origineel en boeiend verhaal over de ondernemende en eigenzinnige Tobias, die op zijn kameel door de wereld trekt. Hij beleeft veel avonturen, ontmoet bijzondere mensen, leert sterren lezen op de school der wijzen en keert terug met zijn kameel voor een bijzondere en spannende ontknoping van het verhaal met een speelse versie van de kerstboodschap.

Voor de pauze, een blazersensemble van het orkest, wat delen 1 en 2 van het divertimento van Mozart speelt. Lichte en vrolijke klassieke muziek, passend bij de start van het nieuwe jaar. De verschillende onderdelen zullen afgewisseld worden met korte dansen door leerlingen van Explosion Dance. Na de pauze het verhaal van ‘Tobias en zijn kameel’ nu met strijkers, blazers, keybord en slagwerk en …dans van leerlingen van Explosion Dance.

Tobias en zijn kameel, een muzikaal sprookje, naar het gelijknamige boek uitgevoerd door Peter Lems, auteur/verteller, kinderen uit Gouda van het jeugdtheaterhuis, musicalschool Mirakel, scholen Casimir en ’t Palet, leerlingen van dansschool Explosion Dance en een orkest van 11 musici van het Symfonie Orkest Midden Holland speelt de muziek, (evenals de choreografieën) speciaal voor deze voorstelling geschreven.

De combinatie van een boeiend verhaal, vertelkunst, kinderen, die acteren en dansen en live muziek zorgt voor een fascinerende voorstelling, die u en uw kinderen nog lang zal bijblijven. Korte familievoorstelling en alle kinderen ontvangen gratis het boek. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 12 januari 2019 in Theater Swanla, Burgmeester Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen. De aanvangstijd is 19.30 uur. Via de site  Website theater Swanla kunt u kaarten à € 7,50 voor het concert bestellen.

Foto boven : Symfonie Orkest Midden Holland

Advertentie