8.5 C
New York
zaterdag 6 maart 2021

Snertwandeltocht Zevenhuizen drukker dan verwacht maar succesvol verlopen

De Zevenhuizensche IJsverenging kan tevreden terugkijken op een succesvolle Snertwandeltocht op zaterdag 5 januari. Meer dan 1.600 deelnemers trokken naar de Rottemeren om deel te nemen aan deze tocht. Er kon gelopen worden op de afstanden van ongeveer 5, 10, 15, 21 of 25 km en al ver voor de start van 8:30 uur stonden er al wandelaars te popelen om te gaan starten. De start was de laatste officiele handeling van vertrekkend burgemeester Kats en met een hard startpistool zette hij de snertwandeltocht in beweging

Start van de Snertwandeltocht vanmorgen om 8.30 uur door een startschot van burgemeester Kats. Locatie achter de…

Geplaatst door Zevenhuizensche IJsclub op Zaterdag 5 januari 2019

Voor de kinderen was er van alles te doen bij de bovenmolen van de molenviergang en kregen ze een diploma. Verder was er op veel plekken vermaak door onder andere door een shantykoor, midwinterhoornblazers langs de Rottemeren of door LOZZ in Dock of the bay. Maar het weer werkte ook goed mee, een klein beetje miezerregen kon de pret niet drukken en zelfs in de boerderij van Paul in Bergschenhoek werd gezongen voor de wandelaars, aangestaard door het aanwezige publiek en vee.

Dat het aantal deelnemers zo hoog is heeft mogelijk te maken met dat de wandeltocht op de website van wandel.nl was gepubliceerd en daardoor de aanloop groot was. Alle parkeerplaatsen rond de Roeibaan waren bezet maar toch waren er korte wachtrijen bij de inschrijving. Wel bleken de laatste binnenkomers naast een herinneringsmedaille te grijpen.

Volgens Marina Roos van de Zevenhuizensche IJsclub is het een record aan deelnemers en vatte de dag samen : “Het was een zeer geslaagde dag met veel positieve reacties van de deelnemers!En er hebben ruim 90 kinderen meegelopen en de kinderactiviteiten bij de molen van Ottevanger waren een groot succes met als beloning het wandeldiploma en de medaille.
We zijn nu allemaal moe na een lange dag maar zeer voldaan

Onderweg langs de Rotte

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg