Boodschappenkast voor de eerste levensbehoefte in geval van nood

In Nieuwerkerk aan den IJssel hebben Rob van Lopik en Nynke Bosselaar het initiatief genomen om een boodschappenkast te gaan inrichten. Deze kast moet mensen, die met de hulpverlening tussen wal en schip zijn geraakt, voorzien van ingrediënten voor een normale maaltijd. Zo’n maaltijd is soms onbereikbaar voor deze mensen. In de periode tussen het aanvragen van hulp en het daadwerkelijk krijgen van hulp is het voor sommigen niet altijd mogelijk de belangrijkste levensbehoefte geregeld te krijgen: een warme maaltijd.

Rob en Nynke gaan de boodschappenkast vullen met giften van inwoners. Ze zoeken voornamelijk boodschappen en vragen geen geld. Als iemand toch geld willen geven roepen ze de mensen op om samen boodschappen te doen. Als ondernemers willen doneren of anderszins willen ondersteunen worden ze, indien ze dat willen, vermeld op de website. Op dit moment staan er kratten klaar voor levensmiddelen op het Zeepkruid 17 en Madeliefveld 26 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze kratten kunnen gevuld worden met houdbare levensmiddelen zoals een blik soep, pak pasta met een pot saus, pak rijst met bijv. een pot saus, pannenkoekenmix compleet met een pak houdbare melk. Ook houdbare producten voor lunch of ontbijt zijn welkom!

De organisatoren willen snel het aantal inleveradressen uitbreiden. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Rob of Nynke via boodschappenkast@gmail.com.

Mensen, die dringend behoefte hebben aan boodschappen, kunnen zich melden via e-mailadres boodschappenkast@gmail.com, via een appje of SMS-je aan 06-12677048 of via een chatbericht op de facebookpagina van de organisatie.