Zes auto’s betrokken bij aanrijding op A20 Nieuwerkerk

Een ongeval op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel heeft donderdag 10 januari voor veel vertraging gezorgd. Bij het ongeval waren volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat zes auto’s betrokken. Het ongeval gebeurde rond 7.30 uur op de rijbaan richting Gouda. Tijdens de afhandeling van het ongeval werd de rijbaan voor het verkeer afgesloten. Hierdoor waren alleen de vluchtstrook en de op en afrit bij Nieuwerkerk nog voor het verkeer beschikbaar. Hierdoor stonden automobilisten stil vanaf het Terbregseplein.

Zeker twee van de zes voertuigen raakte zwaar beschadigd en zijn door een berger van de rijbaan gehaald. Verschillende mensen zijn door ambulance personeel nagekeken maar voor zover bekend hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

Rond 8.20 uur kon de rijbaan richting Gouda weer grotendeels worden vrijgegeven. Iets voor het ongeval bleef echter een vrachtwagen met pech staan. De chauffeur zou zich hebben buitengesloten waardoor iemand met een andere sleutel naar de vrachtwagen moest komen.

Ongeval A20 Nieuwerkerk Ongeval A20 10 januari 2019