Mannen van Naam met Sylvia Houtzager in Cultuurhuys De Kroon

De mannen van naam, wie kent ze niet? Drie mannen op middelbare leeftijd die de wilde haren van Pater Moeskroen zijn ontgroeid spelen op zaterdag 19 januari in Cultuurhuys de Kroon in Waddinxveen. De mannen krijgen voor de laatste keer assistentie van Sylvia Houtzager, bekend van Edison-winnaars Flairck. Met hun vrolijke folkdeunen, prachtige kleinkunstliedjes en autobiografische verhalen hebben ze al heel wat zalen opgezweept, ontroerd en aan het lachen gekregen. Nu wordt daar dus nog een dimensie aan toegevoegd. Met Sylvia’s virtuoze vioolspel zullen de Keltische deunen nog krachtiger klinken.

Dus de Mannen van Naam gaan vreemd… Een vrouw erbij, dat moet even wennen zijn? Ton Smulders: ,,Vooral in de kleedkamer. Op het podium zijn we gewoon volledig onszelf hoor. En we weten waar we het voor doen. Hoewel we inderdaad erg aan elkaar moesten wennen, betekent het spel van Sylvia Houtzager een enorme muzikale verrijking. Ze heeft haar plek binnen de club gevonden. Bij het begin van de samenwerking konden de liedjes haar goedkeuring al wegdragen, maar vond ze het nog lastig dat we er zoveel doorheen zongen.”

Samen met Sylvia brengen zij een prachtig muzikaal programma dat op hilarische aan elkaar gepraat wordt door meesterverteller Ton Smulders, die het ene na het andere sterke verhaal uit zijn mouw zal schudden. Die verhalen hebben één ding gemeen; ze zijn allemaal waargebeurd. De mannen van naam kennen elkaar al 32 jaar als artiest bij Pater Moeskroen. Serieuze liedjes die Ad Grooten scheef voor Pater Moeskroen krijgen juist met Sylvia Houtzager een mooie wedergeboorte.

Zo krijgt “Het eeuwige verlangen, over een jongen die dagelijks wacht op zijn ouders bij een zorgcentrum terwijl ze maar af en toe komen, raakt mensen top op het bot door een diepe tekst met de solo van mondharmonica en viool. Maar ook het dromerige “straks’ is door de toevoeging van Houtzager een kippenvelnummer geworden. Daarom is het een echte aanrader en kaarten zijn voor 20€ op de website van de Kroon te krijgen.