8.5 C
New York
woensdag 8 mei 2024

Vestia : onrust over asbest Leemanstraat door te weinig communicatie

Bij navraag bij Vestia over de asbest in een woning in de Ingenieur Leemanstraat in Nieuwerkerk bleek dat het hier om een incident ging en dat er niet standaard asbest in de woningen aanwezig is in deze flat. “Het gaat hier om een onderzeil met asbest dat door de vorige verhuurder is aangebracht en ook dat moet dan wel vakkundig worden verwijderd maar de andere bewoners van het complex hoeven niet bang te zijn” vertelt
Maryse Maes vanuit Vestia.

De onrust ontstond toen een woning hermitisch werd afgesloten met waarschuwingslint en borden. Maes snapte na het zien van de foto’s op Gouwe IJssel Nieuws dat er onrust is en betreurt dat er dan ook te weinig gecommuniceerd is waardoor dit een eigen leven is gaan leiden. Dit wordt binnen Vestia besproken om het beter te doen in het vervolg.

Een van de inwoners schreef op facebook dat er asbest zit in de woningen aan de Kleinpolderlaan. Gouwe IJssel Nieuws heeft deze vraag ook uitgezet bij Vestia en Maes gaf ons een bevestiging dat het daar wel in een aantal woningen asbest zit. “In 2016 hebben we alle bewoners een brief gestuurd dat er asbest aanwezig is in de woningen in de vloerluiken en de vensterbanken. De rijksoverheid geeft aan dat als het intact blijft er geen gevaar is voor de mensen. We hebben wel de mensen opgeroepen om niet te breken of te boren op die plekken. En bij twijfel kan men ons altijd bellen” aldus Maes.

Mensen die vragen hebben over asbest bij Vestia woning kunnen altijd contact opnemen op 088 124 24 24 tussen 08:30 en 16:30 uur.

Advertentie