8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Wethouder Hordijk : situatie Vestia is erg zorgelijk

Wethouder Hordijk van de gemeente Zuidplas heeft, de nog steeds, slechte financiƫle situatie van Vestia erg zorgelijk genoemd. Dit vertelde hij tijdens de maandelijkse persconferentie van de gemeente Zuidplas op een gestelde vraag. Door de slechte financiƫle situatie kan Vestia alleen maar klein onderhoud doen maar grote investeringen heeft men geen geld voor. Groot onderhoud of nieuwbouw heeft men geen geld voor. Vestia heeft het merendeel van de huurwoningen in Nieuwerkerk aan den IJssel in haar bezit.

“Er zijn biedingen geweest maar Vestia moet door haar situatie steeds een hoge prijs vragen. Woonpartners Midden Holland wilde het overnemen, ik heb bij de gesprekken gezeten maar de prijs was te hoog. Toch wil Vestia af van haar woningen in de niet kerngebieden waar Zuidplas onder valt. Er moet dus linksom of rechtsom geld naar Vestia om het probleem op te lossen” aldus Hordijk. Hij vertelde ook dat hij met Vestia heeft afgesproken dat er dit jaar en volgend jaar geen woningen verkocht worden in Zuidplas. Zelfs de ministerie van Binnenlandse Zaken bemoeit zich nu het de problematiek van Vestia.

Hordijk kijkt uit naar de discussie over de woonvisie volgende week in de gemeenteraad. “De woonvisie is nu tot stand gekomen na een lang en pittig participatieproces. Met deze visie onder mijn arm kan ik met woningbouwcorporaties en met andere participanten een discussie ergens over voeren. Zonder de visie stond ik eigenlijk met lege handen” legt Hordijk uit. Volgens hem maakt het bid voor het vijfde dorp bij de provincie geen deel uit van de woonvisie.

Hordijk was trots op de 19 sociale huurwoningen die afgelopen week in de wijk Jonge Veenen in Moerkapelle zijn opgeleverd. Met hulp van Vosplan, Batenburg en Woonpartners Midden Holland kunnen gezinnen uit Zuidplas voor 648ā‚¬ huur in een mooie ruime eengezinswoning wonen. Woonpartners Midden Holland is ook, bij gebrek van geld van Vestia, actief in Nieuwerkerk. Daar ontwikkelen ze straks de Tweemaster locatie in de wijk Dorrestein en bouwen op Esse Zoom Laag. Hordijk is blij dat hij daar zowel sociale woningbouw als ook huurwoningen voor de middenklasse kan laten bouwen.

Advertentie