8.5 C
New York
dinsdag 7 februari 2023

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel versterkt bestuur

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel breidt het bestuur uit van 3 naar 5 bestuursleden. De nieuwe bestuursleden zijn Jaap Blankenberg (Krimpen aan den IJssel) en Cora Kuyvenhoven (Zuidplas). Beiden hebben een zeer ruime bestuurservaring.

In de loop van 2018 heeft Stichting Leergeld het verzorgingsgebied uitgebreid van Capelle aan den IJssel naar Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Deze gemeenten hebben voor hun Sociale Zaken een gemeenschappelijk regeling. In Zuidplas en Krimpen bestond echter nog geen afdeling van de vereniging Leergeld. Op initiatief van de Stichting Leergeld Capelle is na overleg met de twee gemeenten besloten om Leergeld actief te laten worden. De naam is in augustus gewijzigd in Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. Het bestuur had toen de wens om uit beide nieuwe gemeenten ook een bestuurslid aan te trekken. En dat is gelukt. Blankenberg is in maart 2018 gestopt als wethouder in Krimpen. Zijn kennis van het sociale netwerk in Krimpen is zeer bruikbaar voor de stichting. Kuyvenhoven heeft haar sporen ook verdiend in bestuurlijk werk. Tot 2006 was zij wethouder in Nieuwerkerk aan den IJssel en heeft daarna onder andere het voorzitterschap van een winkeliersvereniging gedaan. Ook haar ervaring is meer dan welkom bij de stichting.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor meer informatie: zie de website www.leergeldijssel.nl

Kopfoto : bestuur v.l.n.r. : Cora Kuyvenhoven,Paul van den Eijnden,Jaap Blankenberg, Yole Rizzo, Wim de Bruin

Advertentie