Zuidplas sportweekeinde : Lastig weekend JBC Nieuwerkerk – CKV weer op winst – zure nederlaag ZVH

Voetbal
De winterstop is weer voorbij en zo mochten de teams uit Zuidplas weer aan den slag. In de zaterdag vierde klasse B mocht vv Moerkapelle tegen Kamerik maar beiden hadden wel wat kansen maar lieten niet het beste zien en deelden daarom verdiend de punten met 0-0. In diezelfde poule mocht vv Moordrecht naar Noorden toe om tegen v.v. Sportief te mogen spelen. De Moordrechtenaren hadden een collectieve snipperdag en verloren met 5-1. Clint Broer tekende voor de eretreffer van Moordrecht. In de vierde klasse F speelde v.v. Nieuwerkerk op sportpark Dorrestein tegen Hillegersberg. Na een vroege achterstand maakte van der Vlegel, Langerveld(2x) en Bos de doelpunten naar 4-1. Langerveld miste een strafschop. Door de winst van concurrent Bergambacht blijven beiden aan kop.
Op zondag speelde Groeneweg in Den Haag tegen VUC. De Zevenhuizenaren startte helaas het jaar zoals ze ook gestopt vorig jaar, met een nederlaag. De Haagse mannen wonnen met 6-0 en daarom staat Groeneweg nog steeds op de laatste plaats.

Volleybal heren
Afgelopen zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Den Dungen tegen het op de vijfde plaats staande team van HLB van Daal/DS. In de eerste ontmoeting in Zevenhuizen wist CAS CRM een 3-1 overwinning te behalen. Nu werd er goed gestart, maar kon CAS CRM het spelpeil niet volhouden en kon DS via de setstanden 10-25, 29-27, 23-25, 25-9 en 15-11 een 3-2 overwinning boeken. Foto’s : Marcel Prins


Een week na de zeperd tegen Dynamo in eigen huis stond de uitwedstrijd van VCN tegen Tilburg op het programma. Een overwinning hier betekent dat de degradatiezone voor de Capellenaren net na de winterstop al erg ver weg is. Iets dat een keurige prestatie zou zijn voor een promovendus! De eerste twee sets waren vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Dynamo. Niet groots, wel degelijk. Via 25-20 en 25-19 stond er een duidelijke 2-0 voorsprong voor VCN op het scorebord. Helaas leek de 3e set óók weer op de wedstrijd tegen Dynamo. Zonde duidelijk aanwijsbare reden was de schwung weer volkomen weg en binnen no-time stond Tilburg via 25-17 op 2-1. Een vervelend de ja vu gevoel bekroop de Capellenaren maar ditmaal wisten ze het tij te keren. Via enkele goede invalbeurten van onder ander Rowan en Martijn stond er een duidelijke 25-18 op het bord waarmee de Capellenaren een 3-1 overwinning mee naar huis konden nemen. VCN moet het seizoen sponsorloos afmaken, sponsor Maatwerkers is failliet.

Volleybal Dames
De dames van Laudame Financials VCN hebben in de topdivisie een 3-1 nederlaag opgelopen tegen IMS/Voltena. Ondanks goed spel waren het de kleine foutjes waardoor de eerste en tweede set verloren ging. VCN zette extra aan en wist hierdoor de derde set naar zich toe te trekken, echter de vierde ging, ondanks een 19-12 voorsprong alsnog naar de Werkendammers die hiermee 3-1 wonnen.
Zaterdag kregen de dames van Jumbo ZVH de koploper op bezoek. Het team van NVC uit Nieuwegein trad met een volledige selectie aan. De Zevenhuizense dames waren met een zevental kompleet en werd door drie junioren bijgestaan. In een sterk gespeelde wedstrijd wisten de Jumbo ZVH dames via de setstanden, 18-25, 25-21, 25-20 en 25-21 een mooie 3-1 overwinning boeken. Hiermee stijgen de dames op de ranglijst. (foto’s Steef van Duin)

Korfbal
CKV Nieuwerkerk heeft in Pijnacker een zeer overtuigende zege op Avanti geboekt. Uiteindelijk werd het 17-26 na een 8-10 voorsprong bij rust. Het was een dik verdiende overwinning voor Nieuwerkerk dat de hele wedstrijd aan de goede kant van de score heeft gestaan. Het begin van de wedstrijd was hoofdklasse-onwaardig. Na een klein kwartier was de stand slechts 1-2 in het voordeel van Nieuwerkerk. De laatste tien minuten van de eerste helft werd de korf weer wat makkelijker gevonden. Het leverde een 8-10 voorsprong voor Nieuwerkerk op bij rust. In de tweede helft was Nieuwerkerk heer en meester. Een indrukwekkende start leverde al snel een 8-14 voorsprong op. Nieuwerkerk zette door naar 9-16 en 10-17. Hierdoor was de spanning al snel uit het duel. Al met al een hele knappe zege van Nieuwerkerk op een directe concurrent. Koen Collée was met zeven veldtreffers man of the match bij Nieuwerkerk. Ook is bekend gemaakt dat zowel alle spelers als de trainer ook volgend jaar weer bij CKV Nieuwerkerk blijven.

Jeu de Boules
Het eerste van JBC Nieuwerkerk speelde op eigen terrein tegen Petangeske. Dit leverde een spannende wedstrijd op, waarbij de tegenstanders helaas met 3-5 te sterk bleken. Met deze uitslag zakt het team op de ranglijst naar de zeven plaats in de vierde divisie.
Het tweede wist de winst wel in eigen huis te houden. Zij won met 6-2 van JBC Dongen. Hierdoor blijft het team derde, maar ze loopt wel in op Bommequet 1, de nummer 2. Het verschil is nog maar 1 punt. Het derde ligt nog steeds op koers voor promotie en handhaaft haar koppositie.

Foto boven : Eerste team van JBC Nieuwerkerk in de triplettenwedstrijd tegen Petangske.