Kindergemeenteraad gaat jong en oud verbinden met bingo en knutsel-talentenjacht

De kindergemeenteraad van de gemeente Zuidplas heeft, na een presentatie aan de “grote” gemeenteraad, toestemming gekregen om een verbinding te maken tussen jong en oud. De kinderraad zoekt de verbinding door in elk dorp in een verzorghuis een bingo en een knutsel talentenjacht te gaan organiseren. Hiermee willen de kinderen een brug slaan om eenzaamheid tegen te gaan.

Na een introductie door kinderburgemeester Marlou (foto) werd het plan gepresenteerd door de bedenker. Met verve wist kinderraadslid Robbie van de Gideonschool, de gemeenteraad te overtuigen door de vragen van gemeenteraadsleden te antwoorden. Soms was het voor hem wennen maar veelal ook wist hij al op jonge leeftijd zijn mannetje te staan. De kindergemeenteraad wil geen geld van de gemeente, ze willen het plan bekostigen met de verkoop van koekkruimels in de dorpen. Deze actie wil de kinderraad gelijk aangrijpen om het evenement bekendheid te gaan geven.

Even kreeg Robbie een hoge kopstem toen CDA raadslid Tinet de Jonge voorstelde om de winnende knutsel van de knutseltalentenjacht uit te laten werken als kunstwerk voor het nieuwe gemeentehuis :”Dat is heel mooi, dan blijf je altijd er aan herinnerd worden dat we de verbinding oud en nieuw hebben kunnen maken“. Met diverse tips van de raadsleden werd het voorstel unaniem aangenomen.