8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Sneeuwval zorgt voor extra werk bij gemeente, funest voor ijsbaan maar speelplezier voor kinderen

De sneeuwval die op dinsdag 22 januari is gevallen vraagt extra inzet van de gemeente Zuidplas. Omdat het van te voren bekend was dat er een bui aankwam kon de gemeente van te voren al een dikkere laag zout op de weg gegooid op de avond vooraf en op de Schielandse Hoge Zeedijk zelfs 30 gr per m2. Rond het middaguur zijn de strooiploegen weer op pad gegaan meldt de gemeente op sociale media zoals Twitter en Facebook.


Bente en Lars hebben een mooie sneeuwpop gemaakt (foto : Jolanda Bakker)

De gemeente Zuidplas zorgt zelf voor het strooien van vaste routes en zetten alleen aannemers in als er echt grote overlast is zoals bijvoorbeeld in 2011 en 2012. Elk jaar kijkt de gemeente of de routes en het strooien effectief is en neemt daarmee ook de meldingen van inwoners mee. De gemeente heeft ook zelf geïnvesteerd in nieuwe middelen. Voorbeeld hiervan is het laadproces, voorheen werd dit met een kraan gedaan en nu gaat de strooiwagen onder een silo staan waarbij belading sneller en zonder morsen gaat. Niet alle straten in Zuidplas worden gestrooid, er zijn vaste strooiroutes waar bereikbaarheid van openbaar vervoer, doorgaand verkeer en voorzieningen prioriteit krijgen. Deze kaarten staan op de site van de gemeente.

Laadsilo’s voor strooizout bij de gemeente Zuidplas

Helaas, het ijs is zo dun dat we ook niet kunnen schuiven zoals vorig jaar 

Zevenhuizensche IJsclub

Maar daar waar autobestuurders en fietsers niet blij zijn, is het voor de kinderen altijd een bron van veel plezier. Gelijk na schooltijd werden diverse sneeuwpoppen gemaakt, vlogen de sneeuwballen door de lucht en de slee kon uit het vet gehaald worden. Helaas voor de schaatsers is sneeuw het laatste wat op een ijslaag moet komen. De verwachting voor een snelle ijsvloer is met de sneeuwval wel vervlogen. De Zevenhuizensche IJsclub laat weten op haar Facebook pagina: “Helaas, het ijs is zo dun dat we ook niet kunnen schuiven zoals vorig jaar “.

Advertentie