8.5 C
New York
zondag 28 mei 2023

Hoogste punt voor de Rank, ook wel bekend als ouderinitiatief Moordrecht

De Rank bereikt hoogste punt Een feestelijke dag op de bouwplaats van De Rank, aan de ringvaart in Moordrecht! Op donderdag 31 januari werd namelijk het hoogste punt van het appartementencomplex bereikt. Ruim 70 toekomstige bewoners en betrokken partijen kwamen bij elkaar om dit moment samen te vieren. Het appartementencomplex is grotendeels bestemd voor jongvolwassenen met zorgvraag.

De Rank is een kleurrijk appartementencomplex, dichtbij de winkels en omgeven door groen en water. Het pand is ontwikkeld en wordt gebouwd door Van Wijnen. Het appartementengebouw bestaat uit 34 appartementen, waarvan 19 appartementen zijn bestemd voor jongvolwassenen met zorgvraag. Deze appartementen zijn gekocht door woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland en worden verhuurd aan Stichting Ouderinitiatief De Zuidplas. Daarnaast zijn er ook 15 koopappartementen. Ook de kopers waren echt benieuwd naar de voortgang van hun woning.

De drie sprekers: Arjan van Meijeren (directeur projectontwikkeling van Van Wijnen), René Mascini (directeur-bestuurder van Woonpartners MH) en wethouder Daan de Haas van de gemeente Zuidplas waren het alle drie eens over de snelheid van de bouw. “Iedereen kan snel bouwen” zo sprak René Mascini, “maar met de kwaliteit van wat ik hier zie, ben ik echt blij. Het metselwerk aan de buitenzijde dat al gedeeltelijk opgetrokken is, refereert naar een mooie pakhuissfeer van vroeger. Het voelt goed en vanaf nu wordt het alleen maar mooier.”

Arjan van Meijeren had al de conclusie getrokken dat de planning en de kwaliteit goed op schema lagen, ondanks de koude winterperiode waar we nu inzitten. “We hopen van uw huis, uw thuis te maken. En de voortgang hiervan dat kunt u zelf ook volgen. De komende maanden nodigen we u uit om regelmatig een kijkje te komen nemen bij de bouw. We hopen rond de zomer 2019 op te leveren. Neem dan wel uw helm mee”. Voor meer details rond de exacte opleverdatum kon op dit moment nog geen uitsluitsel worden gegeven. Daarvoor is de bouw nog niet ver genoeg gevorderd.

Daan de Haas die zijn collega Jan Hordijk verving was heel enthousiast: “Ik heb zorg in mijn portefeuille en ben dan heel blij met en betrokken bij een project als dit. Het begint met een idee en vervolgens sta je in dat idee. Je ziet het groeien en ik kan niet wachten tot we het eindresultaat kunnen bewonderen”.

“Ik ben helemaal emotioneel van geluk ”

Moeder van kind die gaat wonen in de Rank

Met het bereiken van het hoogste punt van De Rank komt de droom van Elly en Stef Hoogeveen en van een heleboel andere ouders nog dichterbij: een mooie, gezellige en veilige woonvoorziening voor hun twee zonen en andere jongvolwassenen met zorgvraag. “Ik ben helemaal emotioneel van geluk ” aldus een moeder. “Er valt nu zo een grote last van je schouders. Je kunt nu ook al het positief nieuws delen met je vrienden en familie. Je staat met twee voeten in de woning van je kind waar je jaren mee bezig was aan voorbereiding. En nu is het bijna zover.”

Elly is initiatiefnemer en voorzitter van de Stichting Ouderinitiatief De Zuidplas. Ze kijkt uit naar het moment dat De Rank gereed is: “Als je de kinderen bij elkaar ziet en ervaart hoe leuk ze het met elkaar hebben, dat is heel bijzonder.” De toekomstige bewoners kregen de kans om hun toekomstige

thuis alvast vanbinnen te bekijken. In één woning waren de tussenmuren van de bad-, slaap- en woonkamer ingetekend, zodat de jongeren zich een voorstelling konden maken van hun woning. De begane grond van het gebouw wordt voorzien van een kantoor en kamer voor de slaapwacht van de zorgverlener. Daarnaast zijn er twee gezamenlijke ruimtes waar de jongeren elkaar straks kunnen ontmoeten en waar activiteiten georganiseerd gaan worden. Eventueel kunnen de jongeren hier samen koken en eten. Naast 19 huurappartementen voor de Stichting bestaat het appartementencomplex tevens uit 15 koopwoningen. De koopwoningen zijn allen verkocht.

Advertentie