Blauwe Zone ingesteld in oude dorp Nieuwerkerk aan den IJssel

Blauwe Zone ingesteld in oude dorp Nieuwerkerk aan den IJssel

Op vrijdag 1 februari is een kleine blauwe zone ingesteld in het winkelgebied tussen de Torenstraat en de Kerklaan op de Dorpsstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het gaat in totaal om zeventien parkeerplaatsen. Iedereen kan hier maximaal twee uur parkeren door een parkeerschijf zichtbaar voor je autoruit te leggen.

Om de betrokken ondernemers te steunen bij dit nieuwe parkeerbeleid deelde wethouder Jan Willem Schuurman van Verkeer&Vervoer vrijdag parkeerschijven uit aan bezoekers van de plaatselijke winkels en ook hielp hij met het markeren van de blauwe zone. “Met het instellen van een kleine blauwe zone verwachten we minder lang bezette parkeerplaatsen tijdens winkelopeningstijden. Hiermee komen we tegemoet komen aan de wens van de winkeliers en de inwoners in het Oude Dorp ondervinden nauwelijks hinder hiervan,” aldus Schuurman.

Tijdens een eerdere discussie op Facebook was de roep ook groot om de Dorpsstraat geheel verkeersvrij te maken en er terrasjes te maken. Hier is echter geen plan voor gemaakt door de winkeliersvereniging. Het oude dorp is een verzameling van diverse restaurants met Tapas, Chinees, Thais, Italiaans en Nederlands eten.