Zuidplas sportweekeinde : vv Nieuwerkerk en ZVH blijven in titelrace – druk weekend Barracuda

Voetbal
In de vierde klasse B op zaterdag kwam vv Moordrecht in en tegen Bodegraven door Diego Sohilait op voorsprong maar Bodegraven kwam terug op 2-1 en zo verloor Moordrecht wederom. vv Moerkapelle speelde thuis tegen WDS uit Driebruggen 0-0 en pakt een punt. In de vierde klasse F wist vv Nieuwerkerk met 3-0 tegen Zestienhoven te winnen maar mede koploper Bergambacht won met 1-2 tegen de nummer 3 vv CKC die afvalt in de titelrace.
In de zondag eerste klasse B lijkt de gifbeker van trainer van Beek maar niet leeg te raken. In Delft tegen DHC kreeg vv Groeneweg in de eerste helft al voor Hoogeveen en Grootscholten de rode kaart en liep DHC met 2 vingers in de neus uit naar 7-0.

Volleybal heren
Zondag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Hengelo tegen Webton Hengelo, in Zevenhuizen wist CAS CRM een 3-0 overwinning te boeken. Dit had voor de Zevenhuizense het effect dat er met veel vertrouwen aan de wedstrijd werd begonnen. Webton wilde dat ombuigen, maar door veel inzet en hard werken kon CAS CRM deze wedstrijd via de setstanden 25-22, 17-25, 23-25 en 25-27 met 3-1 winnend afsluiten. Ook de concurrenten wonnen weer dus blijft het spannend aan de kop en blijft ZVH in de titelrace. (onderstaande foto’s : M. Prins via ZVH)

VCN begon de eerste set stroef. Gelukkig wist de thuisploeg al snel in het ritme te komen. Hoewel het spel niet groots was de foutenlast beduidend lager dan aan de overkant. Dit leidde tot een nette 25-19 setwinst. In de 2e en 3e set kwam er een vergelijkbaar spelbeeld naar voren. VCN speelde stabiel en produceerde voldoende servicedruk om VCV te ontregelen. VCV was niet in staat om de foutenlast laag genoeg te houden om het VCN echt moeilijk te maken. Daarmee kwamen er een 25-22 en 25-21 setwinsten voor VCN op het bord en daarmee een mooie 3-0 overwinning!

Volleybal dames
In de topdivisie voor dames vlamde de dames van Laudame Financials VCN tegen de koploper VV Utrecht in sporthal Oostgaarde. De eerste set ging gelijk op maar wist VCN toch winnend af te sluiten met 25-21. De tweede set werd door VCN scherp gespeeld en mede door veel fouten van Utrecht werd het snel en makkelijk 25-12. De derde set kwamen de Utrechtse dames sterk terug en ging het weer gelijk op met aan beiden kanten mooie punten. Toch wist VCN de eindzege naar zich toe te trekken met 25-20 en daarmee een mooie 3-0 zege.

VCN1 Dames

De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag wederom in Utrecht nu tegen het derde team van VV Utrecht. In de eerste ontmoeting wisten de Jumbo ZVH dames de wedstrijd in vijfsets naar zich toe te halen en waren beducht om in het Utrechtse niet onderuit te gaan. Het Zevenhuizense team kon nu wel beschikken over een ruime selectie, met deelname van een aantal junioren. Het werd een enerverende wedstrijd die uiteindelijk via setstanden 26-28, 23-25, 11-25 en 3-25 in een prachtige 4-0 overwinning werd besloten en vijf punten toegevoegd kon worden.

Zitvolleybal
Voor de zitvolleyballers van ZVH stond tegen Spaarnestad veel op het spel, bij winst naar de play-offs voor het kampioenschap mits Allvo geen punten zou pakken tegen Apollo en anders wordt het de degradatiepoule.
In Haarlem tegen Spaarnestad bleek dat ZVH teleurstellend speelde en hierdoor verloor met 17-25, 23-25, 16-25 en 24-26. ZVH mag nu met FDS uit Sneek en Spaarnestad gaan spelen voor behoud in de eredivisie of degradatie naar de eerste divisie.

Korfbal
De topper tussen de nummer 2 CKV Nieuwerkerk en nummer 3 Groen Geel was helaas binnen twaalf minuten al beslist. Groen Geel schoot als een ongekende komeet uit de startblokken en overklaste Nieuwerkerk werkelijk op alle fronten. Na die eerste twaalf minuten keek Nieuwerkerk tegen een onmogelijke 15-4 achterstand aan. Bij de ploeg uit Wormer viel de ene na de andere mooie bal binnen. Nieuwerkerk was onrustig, schoot ongelukkig en stond verdedigend te wankelen. Bij 18-9 was het team van Simons en Van Essen heel hard toe aan de rust. De tweede helft ging het verdedigend gelukkig een stuk beter. Aanvallend bleef het onder de maat en haalde eigenlijk niemand een voldoende. Groen Geel won dik verdiend met 27-16. Die uitslag viel, gelet op het eerste kwartier, eigenlijk nog mee. Niks aan de hand, Nieuwerkerk staat nog altijd derde en kan zich volgende week veilig spelen in de thuiswedstrijd tegen SDO.
In sporthal de Zuidplas in Moordrecht verloor IJsselvogels met 15-20 tegen Atlantis uit Mijdrecht. Door dit verlies zakt IJsselvogels in de stand naar een zevende (en een na laatste) plek.

Zwemsport
Dit weekend zijn er drie wedstrijden gezwommen, de eerste wedstrijd was het Dortmunder Schwimmfest en was verdeeld over zaterdag en zondag waarin negen Barracuda zwemmers het opnamen tegen een grote delegatie aan internationale deelnemers. Van de 84 gezwommen afstanden werden deze met 40 PR’s (persoonlijk record) aangetikt en met 23 podium plaatsen is er een aardige hoeveelheid ere metaal meegenomen naar Nederland. Marit Huisman en Emma Verkuijl waren hoofd grossier want zij behaalde samen de helft van de podiumplaatsen. Opmerkelijk was de prestatie van Frederique Verkuijl, in haar vier afstanden behaalde ze zelfs acht PR’s (dus zelfs haar tussen tijden waren sneller.) Tijdens de ZPBS (een vierkamp tussen vier verenigingen voor de minder ervaren zwemmers) in Sliedrecht zijn 42 afstanden gezwommen. Thijs Bijman was met een eerste en een tweede plek heel goed in vorm. Opvallend veel vierde plaatsen dus veel zwemmers zijn dicht bij het podium. Lenthe Kemper tekende voor de grootste verbetering, de 100 wisselslag werd met elf seconden verbeterd.

Voor de selectie zwemmers van Barracuda was zondag in Dordrecht de GMPV (een vierkamp tussen vier verenigingen voor de selectie zwemmers.) Dit was tevens de start van het lange baan seizoen (er wordt gestreden in een 50 meter bad.) Het water was zeer snel in Dordrecht want maar liefst 75% van de gezwommen afstanden eindigde in een PR. De familie Turay (Sidique, Hassan en Aminata) hadden zelfs een 100% score in de verbetering van hun PR’s. Al met al een druk weekend voor zwemmers en ploegleiders met heel veel sportieve prestaties. Aankomend weekend gaan we naar Andel voor de Nationale zwemcompetitie, (in de Nationale Zwemcompetitie strijden we als vereniging samen met 41 andere zwemverenigingen, in de B-klasse, tegen elkaar) Met nog twee rondes te gaan in deze landelijke competitie hebben we zicht op de top vijf en lonkt een promotie naar de A-klasse, een belangrijk weekend voor onze vereniging. (Kopfoto zwembad Dortmund)