Twee vrouwen bestelen 83-jarige Nieuwerkerkse van portemonnee

Op dinsdag 5 februari zond Team West een item uit in de zoektocht naar twee vrouwen die op zaterdag 13 oktober in winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel 2000 euro pinnen met een gestolen pinpas.

Het slachtoffer, 83 jaar oud, laat in een parfumerie in winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel haar nagels lakken. Ze zoekt ook een cadeau voor iemand uit. In de winkel wordt ze in de gaten gehouden door twee vrouwen en kijken haar pincode af als het slachtoffer afrekent.

Als een geraffineerd team stelen de 2 vrouwen ook de portemonnee van de vrouw en later pinnen ze bij de pinautomaat van de ABN Amro aan de zijde van het Eendendaal. Voordat ze gingen pinnen hebben de vrouwen andere kleding aangetrokken.

De politie zoekt dus een vrouw met een zwarte hoofddoek en een een vrouw met en blauwe hoofddoek.

De verdachten | Beeld: Politie

Weet u iets, herkent u de vrouwen in het filmpje of heeft andere tips, bel dan de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070, Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000, tip de politie via WhatsApp: 06-10000012 of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of reageer op de website Meld Misdaad Anoniem

Foto’s : Politie.nl , ingesloten filmpje van TV West