E1 van HC de IJssel wil in the spotlights op weg naar kampioenschap!

Normaal maakt Gouwe IJssel Nieuws een weekeinde verslag van de standaardteams uit de buurt, meestal op basis van aangeleverde informatie of een eigen wedstrijd verslag. Angelique Huysmans vroeg ons om aandacht voor een  jeugdteam van hockeyclub de IJssel. Op ons verzoek hebben ze een verslag gemaakt! 

Adrenaline giert over de tribune….zo spannend zou je een hockeywedstrijd van 2e jaars E-tjes misschien niet verwachten! De Jongens E1 van HC de IJssel speelt zaterdagmiddag tegen Dordrecht. Jongens van 9 en 10 jaar oud die lekker een potje komen hockeyen (in de Parkzoomhal Nieuwerkerk): in de winter wordt in de zaal gespeeld omdat je niet op bevroren kunstgrasvelden kan spelen. In de zaal gaat alles veel sneller dan op het veld, dus leuk om te doen en om naar te kijken!

Deze wedstrijd tegen Dordrecht was de leukste, maar vooral ook de spannendste van dit zaalseizoen voor de jongens: ze hebben tot nu toe nog maar 1 wedstrijd verloren, dus er staat ook wel wat op het spel! Het gaat gelijk op vanaf het begin, na 10 minuten wordt door De IJssel gescoord! Daarna wordt het snel 2-0 maar ook snel 2-1: dat blijft zo oplopen tot het na een half uur 4-4 staat….. Nog vijf minuten te spelen, de spanning op de tribune is enorm! We willen de ballen er wel in schreeuwen maar dat lukt niet…. Een mooie redding van onze keeper, daarna gauw weer naar de overkant: nog een strafcorner voor onze jongens in de laatste minuut en JAAAA: GOAL, in het kleinste hoekje: JE1 wint op het nippertje met 5-4 😊

Lijkt het jou ook leuk om te gaan hockeyen: er is nog plek in dit leuke team!! Kijk op www.hcdeijssel.nl om je aan te melden