8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Streekarchief Midden-Holland start cursus Genealogie gevorderden

In maart start bij het Streekarchief Midden-Holland een cursus Genealogie voor gevorderden. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wel eens stamboomonderzoek heeft gedaan en nu graag dieper wil graven.

Wie ervaring heeft met stamboomonderzoek, weet dat het zoeken van de eerste gegevens meestal vrij gemakkelijk en snel gaat. De akten van de Burgerlijke Stand, de bevolkingsregisters en de doop- en trouwboeken zijn vaak goed toegankelijk en er kunnen snel resultaten worden behaald. Maar het onderzoek hoeft daar niet klaar mee te zijn. Er zijn nog heel veel andere bronnen waarmee u uw stamboom kunt uitbreiden en verdiepen.  Waren uw voorouders bijvoorbeeld arm of rijk? Wat deden ze voor de kost? Waar woonden ze en hoe woonden ze? Waren het personen met aanzien of hadden ze een crimineel verleden? Onder leiding van drs. Léon van der Hoeven van het gelijknamige genealogisch bureau, wordt u mee genomen in de wereld van onder meer notariële- en rechterlijke archieven, weeskamerarchieven en andere interessante bronnen die meer licht kunnen werpen op het leven van uw voorouders. U leert hoe u deze bronnen vindt, gebruikt en interpreteert. 

Heeft u de cursus stamboomonderzoek voor beginners gevolgd en wilt u meer? Of heeft u al de nodige ervaring maar wilt u uw kennis opfrissen of u verdiepen in de details? Dan is de cursus genealogie voor gevorderden beslist iets voor u! De kosten zijn € 195,- voor 8 lessen. De cursus vindt plaats in de Chocoladefabriek in Gouda op dinsdagavonden (5 maart tot en met 23 april 2019; 19.30 – 21.30 uur). Meer info en aanmelden via info@samh.nl

De afbeelding boven is gemaakt door John van Meeteren van het Gouwedepot (waar de archiefstukken van Streekarchief Midden-Holland worden bewaard).

Advertentie