8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Brandweer Moordrecht redt jongen uit… een korfbalpaal

Een jongetje uit Moordrecht is zaterdagmiddag 16 februari door de brandweer bevrijd uit het mandje van een korfbalpaal. Dit gebeurde op de Dokter van Westendorplaan in Moordrecht. De hulpdiensten werden zaterdagmiddag net iets voor 14.00 uur ingeschakeld. Na de melding spoedde de brandweer, politie en een ambulance zich naar het sportveldje.

Bij aankomst bleek dat een jongetje de bedoeling van het korfbalspel niet helemaal begrepen had en zelf in het mandje was gaan zitten in plaats van een bal er doorheen te gooien. Hij kwam echter met z’n been bekneld te zitten in het mandje op zo’n drie meter boven de grond en zag geen kans meer om zelf uit het mandje te komen.

De brandweer heeft uiteindelijk met speciaal gereedschap het mandje opengeknipt waarna het ventje veilig naar beneden geholpen kon worden. Voor zover bekend is het jongetje er zonder grote kleerscheuren vanaf gekomen. De korfbalpaal is echter niet meer te gebruiken.

 

Advertentie