8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Zuidplas sportweekeinde : vv Nieuwerkerk wint ook moeilijke wedstrijd – ZVH naar koppositie – onderlinge wedstrijden OSS

Voetbal
In de zaterdag vierde klasse B wist Moerkapelle zich knap te herstellen tegen Rohda’76 uit Bodegraven. Na een 0-2 achterstand scoorde Michael Koolhaas twee maal en wist daarna met pech niet meer te scoren. Hiermee is Moerkapelle al weer vier wedstrijden ongeslagen na een mindere periode. Ook Moordrecht lijkt weer de winnende lijn weer op te pakken en won in en tegen Woerden met 0-2. Voor de Moordrechtenaren scoorden Kaissy en Broer en hierdoor klimt Moordrecht naar een 11de plek, Moerkapelle staat 8e.
In de vierde klasse F speelde vv Nieuwerkerk thuis tegen Swift Boys en bijna de hele wedstrijd wist de doelman, met behulp van paal, lat en medespelers Nieuwerkerk af te stoppen. Pas in de 70e minuut wist Meeske de bal in de goal te werken via een tegenstander. Hierna bleef het hetzelfde maar wist Nieuwerkerk de nul ook te behouden dus ook een moeizame wedstrijd winnen toont aan dat de ploeg aast op de titel. Concurrent Bergambacht won met 2-6 van Bolnes dus blijven beiden ploegen aan de leiding.
In de eerste klasse b speelde Groeneweg op de plek waar het vorig seizoen kampioen werd, nu verloren de mannen van René van Beek tegen Olympia in Gouda met 3-1. Mario van Dieren tekende voor de eretreffer van de Zevenhuizenaren.

Volleybal Heren
CAS CRM-ZVH speelde zaterdag in Tilburg tegen Volley Tilburg waar oud Nesselande trainer Guillermo Boogers als trainer/coach actief is. Voor aanvang van de wedstrijd was al bekend dat Reflex thuis van Inter Rijswijk had verloren en daardoor kon CAS CRM door winst de koppositie pakken. In een spannend duel wisten de Zevenhuizense spelers de wedstrijd via de setstanden 22-25, 23-25, 25-22 en 10-25 met 3-1 winnend af te sluiten. ZVH komt nu pas 9 maart weer in actie door korte onderbreking in de competitie, tegen buurman VCN in de derby der lage polders.
(foto’s onder van André Dirks)

Volleybal Dames
In de topdivisie bij de dames wist Laudame Financials VCN te winnen Dros Alterno met 3-2 in sets. De wedstrijd ging op en neer in score verloop maar VCN trok in de vijfde set toch de overwinning naar zich toe met setstanden 25-17 / 18-25 / 27-25 / 23-25 / 15-12. Door deze overwinning weet VCN op een vierde plaats te blijven staan.

Korfbal
Wederom is het CKV Nieuwerkerk niet gelukt om een uitwedstrijd in winst om te zetten. In Arnemuiden was TOP veel te sterk en won het, na een 26-14 tussenstand, met 30-15. Opnieuw ging het in de eerste helft al mis voor het jonge team van CKV. Na een 8-6 tussenstand wist TOP flink uit te lopen in het laatste kwartier van de eerste helft. In die eerste helft was alleen Dani Hoogendoorn aanwezig bij Nieuwerkerk, hij wist voor de rust al zes keer te scoren. In de tweede helft leek het een hele grote nederlaag te gaan worden. Met enkele nieuwe krachten in de ploeg bleef Nieuwerkerk er gelukkig wel voor gaan. De eindstand werd zo met 30-25 nog dragelijk.

Jeu de Boules
Afgelopen zaterdag verschenen de teams van JBC Nieuwerkerk weer op de Boulebanen voor de tiende speeldag van de NPC. Even strijdlustig als altijd werden verschillende tegenstanders getrotseerd. Helaas pakte de duels niet voor ieder team even succesvol uit.

Nieuwerkerk 1

L’Esprit ontving JBC Nieuwerkerk 1 in hun spliternieuwe boule-o-drome. Op een geheel onbekende baan dus. En dat zorgde voor problemen voor de Nieuwerkerkers. Zij kregen hun boules maar moeilijk op de goede plaats. Daarnaast maakte de jonge, maar zeer getalenteerde schutters het er niet makkelijker op. Uiteindelijk moest het team zich met 3-5 gewonnen geven.
Nieuwerkerk 2 trof de tegenstanders van Nederlek bij JBC Maasstad. In deze klasse heeft JBC Nieuwerkerk uitzicht op een tweede plaats in het klassement. En het team heeft daar duidelijk op ingezet. De eerste tussenstand was dan ook 0-3 in het voordeel van de Nieuwerkerkers. Deze voorsprong werd niet meer losgelaten, resulterend in een eindstand van 2-6. Nieuwerkerk 3 heeft ambities binnen handbereik. Zij kan immers promoveren naar een volgende klasse. De wedstrijd eindigde in verlies met eindstand 5-3. Doordat de nummer 2 in de poule wel won, is de voorsprong verkleind tot 1 punt. De volgende ronde moeten de Nieuwerkerkers dus winnen, om hun kans op promotie vast te houden.

Gymnastiek
Wat was het een fantastische dag zaterdag 16 februari! De Onderlinge Wedstrijden van O.S.S. uit Zevenhuizen waren wederom een succes. 25 peuters en kleuters, een groepje stoere jongens en meer dan 40 meiden hebben hun uiterste best gedaan op de oefeningen die ze samen met de juffen en meester hebben geoefend de afgelopen weken! Met een extra spectaculaire demonstratie van de “oudste” meiden van O.S.S. en een mooie dans van dansgroep Be Fit sloten we de activiteiten af. Uiteraard werden daarna de prijzen uitgedeeld. De wisselbekers voor de hoogste scores gingen dit jaar naar Misael Pot (categorie jongens), Senna Antonisse (meiden groep 3 t/m 8) en Cheyenne Huurman (aspiranten).  Het organiseren van dit soort activiteiten en het regelen van alles voor een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Veel dank aan iedereen die geholpen heeft om deze wedstrijd weer te organiseren! Wil je zelf je steentje bijdragen aan gymnastiekvereniging O.S.S? Laat het ons weten! secretariaat@gymnastiekverenigingoss.nl

Turnen
Met een prachtige eerste plaats voor Tess ten Berge bij de categorie Pupil 1 N3 en een zwaar bevochten tweede plaats voor Sanne Bevers in de categorie Junior D, wisten beide dames van NGV zich afgelopen zondag, tijdens de tweede districtswedstrijd van het district Zuid-Holland te plaatsen voor de districtsfinale en de landelijke halve finale turnen. Tess behaalde haar eerste plaats vooral door een sublieme balkoefening die gewaardeerd werd met een score van 14.333 en een geweldige vloer oefening. Haar eindpuntentotaal over de vier onderdelen sprong, brug, balk en vloer bedroeg 52.625, wat 1,4 punten meer was dan de nummer 2.
Sanne begon haar wedstrijd met een derde plaats op brug en een eerste plaats op balk, maar zag haar goede klassering bijna in rook op gaan door een val op de vloer, waardoor ze op dit onderdeel elfde werd. Gelukkig kon ze zich op het onderdeel sprong weer volledig opladen om twee bijna perfecte sprongen neer te zetten en zo haar tweede plek in het overall-klassement veilig te stellen.Voor de dames Britt van Tuinen die vierde werd bij de categorie Jeugd 2 E, Dane Boer zevende in de categorie Pupil 1 N3 en Evi Schenkel en Danique van Dijk (vijfde en zesde in de categorie Pupil 2 N3) is het nog even afwachten of zij met deze resultaten geplaatst zijn voor de districtsfinale. Wie aan deze wedstrijd deel mag nemen wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.